Sport

Kosárlabda: Irányító és center nélkül nehéz

Lejátszotta első hazai felkészülési mérkőzését az Alba Fehérvár a Kaposvári KK ellen, melynek végén ötpontos győzelmüknek a vendégek örülhettek.

Talán a kedvezőtlen időjárásra tudjuk hirtelen fogni, hogy jóval kisebb volt az érdeklődés az Alba Fehérvár első hazai felkészülési mérkőzésén, mint ahogy várható volt. Kétségtelen, hogy a kék-fehérek alakulgató, szinte teljesen új összetételű együttesére ráfért volna a buzdítás, mert igencsak csikorogtak a kerekek az első húsz percben.

Nehezen találták a játékosok a helyüket, s bizony Damian Hollis volt az egyedüli, aki nemcsak 13 pontjával, de egyenletes teljesítményével is kitűnt társai közül. Nem tudni – mivel még közel egy hónap van a bajnoki rajtig – mekkora terhelést kaptak a fehérváriak az utóbbi napokban, de egyáltalán nem úgy tűnt kívülről, hogy bővelkednének az erőben.

Az összeszokottság hiánya még érthető, mivel Cor-J Cox most játszott először a gárdában, és a többi új szerzemény is láthatóan még kereste a helyét. Mindenesetre Cox nem tűnik rossz vételnek, míg a napokban leszerződtetett Turner nem tudta igazán megmutatni, hogy mit tud, mert sérüléssel bajlódik. A Kaposvár a kezdő perceket kivéve végig vezetett, csupán a negyedik negyed elején jutottak Hollisék „lőtávolon” belülre (62-64), majd Supola Zoltán kétpontosa hozta meg az egyenlítést a 34. percben. Aztán továbbra is a hátvéd volt a főszereplő, az ő kosarai tartották életben az Albát.

Nehezen bírtak a vendégek szerb centerével Marco Spicával, de a volt fehérvári Dávid Gergely is többször okozott gondot a palánk alatt. Christopher Dunn, aki szintén új játékosa a vendégcsapatnak két triplát hintett zsinórban a lefújás előtt, és ezzel el is döntötte a találkozót. Hozzá még csatlakozott a tavaly még Albás színekben pattogtató Hendlein Roland is egy hármassal, úgyhogy már hiába kért időt Dzunics Braniszlav 25 másodperccel a dudaszó előtt, ez már nem számított, nyert a Kaposvár.

Az Albások mentségére szolgáljon azonban, hogy lényegében center, és irányító nélkül játszották végig a találkozót, hiszen a válogatottól visszatérő Szabó Zsolt még nem játszott, és Turner kilenc percnyi játéka rejtélyes sérülése miatt eléggé talányos.

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár – Kaposvári KK 77-82 (23-28, 16-23, 20-13, 18-18)

Székesfehérvár, 500 néző

Alba: Turner 2, Medve 8/3, Hollis 24/6, Juhos, Lekli 4

Csere: Supola 23/6, Bódi 5/3, Cox 11/3

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kaposvár: Dunn 31/12, Drahos, Szőke 7, Dávid G. 12/3, Spica 16

Csere: Kiss K. 9/9, Hendlein 5/3, Bíró 2, Kovács S.

Vezetőedző: Fekete Ádám

Az eredmény alakulása: 3. p: 4-7, 6. p.: 10-19, 9. p.: 19-26, 12. p.: 25-30, 15. p.: 32-41, 18. p.: 37-47, 22. p.: 42-53, 26. p: 51-59, 28. p.: 57-62, 33. p.: 62-64, 37. p.: 69-69, 39. p.: 74-71.

Dzunics Braniszlav természetesen nem volt maradéktalanul boldog, amikor csapata teljesítményéről kérdeztük. „Az első félidőben nagyon rossz ritmusban kezdtünk, és rosszul kosárlabdáztunk. A szünet után ez annyiban változott, hogy már valamelyest magunkra találtunk, de a végjátékban olyan hibákat vétettünk támadásban, és védekezésben egyaránt, hogy elveszítettük a meccset. Egyáltalán nem kellemes veszíteni, de mégis ez a mérkőzés jól mutatta, hogy még sok hiányosságunk van, és rengeteg munka vár ránk.” – nyilatkozta a Fehérvár24-nek az Alba Fehérvár vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik