Sport

Ljubljanában is nyertek a győri kézisek

A női kézilabda Bajnokok Ligája csopotkörének harmadik mérkőzésén a Győri Audi ETO KC 11 góllal nyert a Krim Ljubljana ellen.

Görbiczék hibáltanul utaztak szlovéniába, ugyanis az előző körökben elpáholták a a horvát Koprivnicát és a román Jolidon Clujt is, így a zöld-fehérek megtartották volna 100 százalékos mérlegüket a csoportkör feléhez érkezve is. A Krim ezzel szemben 1-1-es mérleggel várta a Győr elleni összecsapást.

A találkozót kapkodva kezdte mindkét együttes, de a győri kapuban Haraldsen védéseinek, mezőnyben pedig Löke és Amorim góljainak köszönhetően a magyar bajnok került előnybe, de a szlovénok nem adták magukat könnyen, és ha befogni nem is tudták a győrieket, de 5-6-ra megközelítették őket.

Az első félidő hajrájában mindkét fél hibázott: Görbicz hetest hagyott ki, a Ljubljana pedig a kapufát célozta meg többször is, de ez a zöld-fehéreknek kedvezett, akik már néggyel is megléptek. A félidő végül 12-9-es győri előnnyel zárult.

A második felvonásban Amorim góljának köszönhetően már 13-18-at is mutatott az eredményjelző, sőt később már hat is volt közte.

Rédei-Soós duplázása elkedvtelenítette a hazaiakat, akik kicsit mintha feladták volna a meccset a hajrára. Ez kedvezett a Győrnek, szinte minden összejött nekik. Horváth Dóra találata jelentette a záróakkordott, így a Győri Audi ETO KC 31-20-ra diadalmaskodott a Krim Ljubljana ellen, és továbbra is hibátlan.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 20-31 (9-12)
Góllövők: Wörz 4, Zrnec 4, Martin 3, Müller 3, Krpez 2, Lazovic 1, Torstenson 1, Verheljuk 1, Mavsar 1, illetve Görbicz 8, Radicevic 6, Löke 5, Amorim 4, Szepesi 2, Rédei-Soós 2, Lekic 1, Orbán 1, Hornyák 1, Kovacsics 1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik