Sport

Kiütötték a bajnokot!

A SAPA Fehérvár AV 19 csapata újabb ragyogó győzelemmel rukkolt ki, vasárnap este a Linz ellen arattak ötgólos győzelmet.

Ennél jobban nem is indulhatott volna hazai szempontból a mérkőzés, ugyanis Franklin MacDonald kiállítását szinte azon nyomban kihasználták. Juraj Durco Mihály Árpád átadásából szerezte meg a vezetést már a harmadik percben. Aztán Sofron István iratkozhatott volna fel pillanatokkal később a góllövő listára, de ő kihagyta helyzetét, viszont Mihálynak ez nem okozott gondot, mert a  8. percben kapásból lőtte a hálóba Eric Johansson passzát. A bajnoki címvédő a 12. percben Curtis Murphy révén szépített, és akár egyenlíthetett is volna, ám Adam Munro nem folytatja ott, ahol abbahagyta pénteken a Graz elleni meccsen, ahol bravúrt bravúrra halmozott.

A második harmadban nem egészen tíz perc telt, amikor Sofron a kapu mögül tálalt a az érkező Sikorcin Ladislav elé, aki nemes egyszerűséggel  vette be a rövid sarkot. Nem egészen két perc elteltével Ladányi Balázs tréfálta meg Alex Westlund kapust, szinte cimbalomszögből lőtte be a korongot, amely becsúszott a hálóba. Még a középső harmad vége előtt növelte előnyét a Fehérvár. Sikorcin egy kontra után a Westlundot váltó Lorenz Hirnt is felavatta.

A záró húsz perc elején Danny Irmen gólja csupán szépségtapaszt jelentett, mivel jött Ladányi, aki a kapu előteréből lőtt a léc alá. A meccs végére is jutott hazao találat, Robert Lukas szabálytalankodása büntetőt ért, amelyet Tyler Metcalfe értékesített.

Erőtől duzzadó játékkal, teljesen megérdemelten győzött még ilyen arányban is a SAPA Fehérvár AV 19, és megerősítette helyét a tabella középmezőnyében.

Jegyzőkönyv:

Sapa Fehérvár AV19 – EHC Black Wings Liwest Linz 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)
Székesfehérvár, 3127 néző.

Vezette: Fussi, Sporer (osztákok), Németh M., Nagy A.
Sapa Fehérvár AV19: Munro – Horváth, Hetényi, Sofron (2), Vas M. (2), Ladányi 2 – Pratt (1), Durco 1, Banham, Johansson (2), Mihály Á. 1 (1)- Tokaji (1), Pozsgai, Metcalfe (1), Sikorcin 2, Kovács Cs. (2) – Orbán, Hajós, Magosi, Bailey, Benk
Vezetőedző: Jan Neliba
EHC Liwest Linz: Westlund – Murphy 1 (1), Hedlund, Lebler, Ouellette, Irmen 1 – Dorion, Macdonald, Baumgartner (1), Hisey, Leahy (2) – Lukas R., Mitterdorfer, Spannring, Oberkofler, Mairitsch – Fechtig, Mayr, Wolf, Lukas P., Scholz
Vezetőedző: Rob Daum

Kiállítások: 10 perc illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik