Sport

Oda a veretlenség

Egy szép, négy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot szakított meg a Külker SC, amely ellen későn eszmélt a Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata.

Minden sorozat egyszer megszakad, de arra nem gondoltak a fehérvári futsalosok, hogy pont a Külker csapata húzza le előttük a sorompót. Főleg abban a tekintetben, hogy a héten már behúztak a piros-kékek egy rangadót a Váci Futsal SE ellen, akiket fölényesen (15-3) győztek le.

Nem mondhatni, hogy ideálisan indult volna a Solymáron megrendezett csata, mivel már a 17. perben három nullára vezettek a vendéglátók. Ezután kezdett el kapaszkodni a Fehérvár, Mudra Ákos kettő, Molnár Csaba, valamint Kovács Norbert egy-egy találata az egyenlítést, és a vezetést is meghozta a 23. percben. Ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult, mert ismét összekapta magát a hazai csapat, és fordítani tudott. Reveland Zoltán megint bizonyította, hogy nem véletlenül állt 27 mérkőzésen a magyar válogatott kapujában, kisbüntetőt hárított. A lefújás előtt még lehetősége volt a gárdának arra, hogy kicsikarja a döntetlent, de Kovács a kisbüntetőt kihagyta. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy többen hiányoztak a fehérvári együttesből, így betegsége miatt nem lehetett ott a társakkal Gál Dániel és Somogyi Szabolcs, míg edzés és egyéb elfoglaltságok miatt Tornyai Tamást és Kis Krisztiánt kellett nélkülözniük.

Mudra Ákos kiemelkedően játszott az összecsapáson, úgy érezte csapata rászolgált volna legalább az egyik pontra. „Sajnos belefutottunk ebbe a vereségbe, bár tudtuk, hogy kemény csapat a Külker, mivel ők már évek óta az NB II-ben szerepelnek. Számítottunk rá, hogy kijön a rutinjuk, és így is lett. Nagyon elengedtük őket az elején, ellentétben az eddigi mérkőzéseinkkel, amelyen jobbára mi kezdtük jobban, de visszajöttünk a meccsbe, és a második félidő elején vezettünk is. A kontrákra építve megleptek bennünket, és a végén még meglehetett volna az egy pont, de nem sikerült belőni a kisbüntetőt, amiért nem lehet Kovács Norbit hibáztatni. Készülünk a Dunakeszi elleni rangadóra, van rá két hetünk, meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, bár nem lesz egyszerű dolgunk, mivel azért tisztában vagyunk azzal, hogy rendkívül erős játékerőt képviselnek.” – nyilatkozta a Fehérvár24-nek Mudra Ákos.

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata a vereség ellenére is öt forduló után a harmadik helyen áll a tabellán. Legközelebb pedig két hét múlva, október 26.-án a Dunakeszi Kinizsi vendégei lesznek.

Jegyzőkönyv:

Külker SC – Fehérvár Futsal Balogh 2000 6-5 (3-1)

Solymár,

Vezette: Janitz (Takács Z., Hamza)

Külker SC: Baráth – Bódog 1, Balogh J., Barnácz 2, Molnár P. Csere: Nagy A., Nagy Zs., Nász, László B. 1, Kővári, Kovács A. 1, Téglás 1 Vezetőedző: László Imre

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Reveland – Kovács N. 1, Béres Z., Tóth R. 1, Molnár Cs. 1 Csere: Béndek, Végvári, Kéri, Mudra 2, Tanárki, Hollósi, Orosz M. Vezetőedző: Beszédes Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik