Sport

Sikeres BL-nyitányban bíznak a győriek

görbicz anita (görbicz anita, )
görbicz anita (görbicz anita, )

Szombaton megkezdi a Bajnokok Ligája szereplést a Győr női kézilabdacsapata: Görbiczék a horvát HC Podravka Koprivnicát fogadják.

Az elmúlt kiírásban finalista Győri Audi ETO KC-nak kötelező a győzelem a horvátok ellen szombaton, a Koprivnica ezt azonban szeretné megakadályozni.

A Podravka közel járt ahhoz, hogy egy magyar játékossal érkezzen Győrbe, hiszen Bulath Anita Veszprémből igazolt a horvátokhoz, de azonnal kivásárolta szerződéséből a Viborg.

A horvátok sorozatban tizenkilencedik BL-idényükre készülnek, így a runtinra nem lehet panaszuk: az elmúlt három szezonban viszont nem jutottak tovább a csoportjukból.

Természetesen a zöld-fehérek játékosai fogadkoznak, hogy összejön majd a siker, de azért mindenki tart attól, hogy ez esetleg egy nehéz összecsapás is lehet.

“Nem lehet mást elképzelni, ilyen közönség előtt, akik kijönnek mindig a bajnoki meccsinkre is, úgyhogy mindenképpen győzelmet várok” – mondta Kovacsics Anikó, a Győri Audi ETO KC honlapjának.

“Mindenképpem mivel az első lesz idén, biztos az eleje nehéz lesz, de remélem simán nyerünk itthon” – ezek már Herr Orsolya szavai.

A találkozóval kapcsolatban természetesen a csapat szakvezetője, Ambros Martin is elmondta terveit.

“Természetes nagyon várjuk már a Bajnokok Ligáját, apránként lépésről lépésre haladunk a felkészülésben. Ez egy hosszú sorozat, ezért minden lépés, minden mérkőzés nagyon fontos lesz, de nem csak az eremdények miatt, hanem azért is, hogy mindig képesek legyünk 100 százalékot nyújtani. Viszont hogy ezt elérjük, még egy kis időre van szükségünk, de mire igazán fontos lesz, addigra készen fogunk állni, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk.”

A mérkőzés 17:15 órakor kezdődik a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik