Sport

Ligakupa győzelem akadémistákkal

A Ligakupa 3. fordulójában, a C csoportban, a csupa juniorkorú játékossal felálló Videoton FC az NB II-es ZTE FC otthonából is elhozta a három pontot.

Mint legutóbb a Kaposvár ellen, ezúttal is a Puskás Akadémia U 19-es csapata képviselte a Videoton az NB II Nyugati csoportjában szereplő, egykor szebb napokat látott Zalaegerszeg ellen.   
Az első félidőben a 34. percben egy szélről elvégzett szabadrúgás után röviden mentettek a vendéglátók, a labda visszakerült Vlaszák Géza kapuja elé, és az előremerészkedő bekk, Tar Zsolt 12 méterről kilőtte a felső sarkot. A folytatásban kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon veszélyes lehetőségekkel, gólt azonban csak a fehérváriaknak sikerült szerezniük. A 81. percben Vachtler Csaba 18 méteres szabadrúgásból talált be, kialakítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

Jegyzőkönyv:

ZTE FC-Videoton 0-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 300 néző.

Vezette.: Szőts (Pápai, Kóbor).

ZTE: Vlaszák (Penska, 46. p.) – Mavolo, Nánási, Milas, Juhász – Pál D. (Biró, 64. p.), Horváth L., Kocsis A., Frizoni (Hajdú, 68. p.) – Krajczár, Bajic

Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Videoton: Somodi – Vachtler, Tar, Tamás, Nagy Zs. – Papp, Hudák – Alex (Tóth L., 71. p.), Zsótér (Barcsay, 75. p.), Károly (Kiprich, 85. p.) – Paudits.

Edző: Varga Károly.

Gólszerzők: Tar, Vachtler.

Kiállítva: Nagy Zs. illetve, Nánási

Edzőszemmel:

– A mai mérkőzés minden eddigi személyi döntésemet igazolta. – Preisinger Sándor a ZTE vezetőedzője

– Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a mi csapatunk képviselhette a mai mérkőzésen a Vidit. Szervezetten és fegyelmezetten játszottunk annak ellenére, hogy kapusunkat – Somodi Bencét – leszámítva nem volt 19 évesnél idősebb játékosunk. Külön öröm, hogy 2-0-ra tudtunk győzni egy ilyen patinás klub otthonában, mint a ZTE. – Varga Károly a Videoton edzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik