Sport

Ligakupa: Bíztató a jövőre nézve

A címvédő Videoton megkezdte szereplését a Ligakupában, a jobbára a Puskás Akadémia játékosaival piros-kékek döntetlent értek el Kaposváron.

Kapcsolódó cikkek

Már a 44. másodpercben megszerezte a vezetést a vendéglátó együttes. A frissen igazolt Danko Kovacevic került helyzetbe egy pontos indítás után, és előbb kicselezte Somodi Bencét, és az egymásra váró védőket, majd két lépésről a hálóba továbbított.

A piros-kékek a 25. percben egyenlítettek, amikor az új szerzemény a múlt héten érkezett Paraiba 18 méterről laposan lőtt, a labda a vetődő Posza Zsolt mellett a jobb alsó sarokban kötött ki.

A Videoton kispadján ezúttal Varga Károly, a Puskás Akadémia U 19-es csapatának edzője ült. Nem véletlen, hiszen csapatából többen is a kezdő tizenegyben szerepeltek. A fiatalokból álló Videoton jól küzdött, és megérdemelten hozott el egy pontot.

Jegyzőkönyv:

Kaposvári Rákóczi FC – Videoton FC (1-1)

Kaposvár, 150 néző

Vezette: Berke (Kepe A., Kulman)

Rákóczi FC: Posza (Horváth L., 49.) – Fenyvesi, Major, Vadas, Jánvári – Bőle, Kovács O. (Kirchner, 71.), Khaly, Házi B. (A. Kovacic, 43.) – Kovacevic, Vrucina

Edző: Barna László

Videoton: Somodi – Kaká, Szekeres A., Baksa, Kiprich D., U. Nikolic (Lorentz, 33.), Zsótér, Alex, Hudák, Barcsay (Vallejos, 70.), Paraiba (Tóth L., 83.)

Edző: Varga Károly

Gólszerzők: Kovacevic, illetve Paraiba

Edzőszemmel:

– Két fiatal játékosokból álló csapat mérkőzött meg, a mi csapatunkban is volt néhány olyan játékos is, aki az első keret tagja, de ott kevesebb lehetőséget kapnak. A mérkőzés célja az volt, hogy ezek a játékosok tétmérkőzésen megmutathassák magukat a vezetőedzőnek és a nézőknek. Több helyzetünk volt a mérkőzésen, de úgy éreztem, hogy még ennél is többet kialakíthattunk volna.  – Barna László a Kaposvár edzője

– Nagyon nagy lehetőség és megtiszteltetés volt a játékosok és az én számomra is, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget. Jó volt kipróbálni magunkat ezen a szinten is. Tekintve, hogy nagyon kevés időnk volt felkészülni a mérkőzésre, úgy vélem, elégedettek lehetünk, cseppet sem játszottunk alárendelt szerepet a Kaposvár ellen. Jól védekeztünk, gólt is szereztünk és további helyzeteket is sikerült kidolgoznunk. – Varga Károly a Videoton FC edzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik