Sport

Jégkorong: Megvan az első hazai siker

Az EBEL 9. fordulójában megtört a jég, először tudott nyerni a SAPA Fehérvár AV 19 hazai pályán. A kék-fehérek az Innsbruck ellen egygólos győzelmet arattak.

A héten kiosztották a Junior Prima Díj Magyar Sport kategória elismeréseit, amelyben két Alba Volános sportoló is részesült. Az öttusázó, olimpia résztvevő Kovács Saroltát, valamint Sofron Istvánt ünnepelték a találkozó előtt, akik Tóth Istvántól a klub társelnökétől, és Ocskay Gábor szakosztály-igazgatótól vehették át klubjuk elismerését.

Aztán már a 4. percben talpra ugrott a Jégcsarnok közönsége, emberelőnyből szerzett vezetést a fehérvári együttes. Frank Banham bombázott a vendégek kapujára, a pakk Patrick Machreichről kipattant, pontosan Juraj Durco elé, a szlovák bekk, pedig kihasználta a lehetőségét. Majd a 10. percben növelte előnyét a kék-fehér alakulat, Magosi Bálint lőtt nagy gólt, éles szögből, rövid sarkos találattal vette be az innsbrucki kaput. Annak ellenére, hogy a Volán dominált mégis négy perccel később a vendégek örülhettek a szépítő góljuknak, igaz ehhez az is kellett, hogy David Lindner nyolc méterről megeresztett lövése meglepje Adam Munrot, a hálóőr csak késve emelte fel a botját, de addigra a korong már kipúpozta a bal felső sarkot.

A folytatásban jól kezdett a fehérvári gárda, több ígéretes akció után a 27. percben kisakkozták a vendég védelmet, és Banham góllal zárta le a támadást. Ekkor azt hittük, hogy megadta magát az Innsbruck, ésesetleg megismételődhet a két csapat 2009 januárjában vívott meccse, amikor 10-1-es Volán győzelem született. Sajnos azonban korántsem így történt, mivel ismét menetrendszerűen jöttek a hibák, sok lehetőség maradt kihasználatlanul, ráadásul a védelem sem állt feladata magaslatán a 33. perc elején, és formálisan ők hozták össze az újabb piros-fehér találatot, amely Francis Lemiux nevéhez fűződött.

Akárcsak az előző két harmadban, ezúttal is góllal nyitott a Volán, Kovács Csaba passzára érkezett Tyler Metcalfe, a légiós két méterről kapásból vette be Machreich ketrecét a 43. percben. Tíz perccel később azért volt oka a hazai szurkolótábornak a bosszankodásra, mert ugyan a Volán támadott, de elvesztették a korongot, ellentámadásuk után, pedig Patrick Mössmer talált a kapuba.

Igazság szerint a lényegesen ezt a gyengébb képességű Innsbruckot akár nagyobb különbséggel is haza lehetett volna küldeni, de a Volán – bár már kilábalni látszik a gödörből – eléggé hullámzó teljesítményt nyújtott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik