Sport

Visszapillantó: Ha hidegebb van, nyernek!

Ladányi Balázs két gólpasszal, és egy büntető értékesítésével járult hozzá a SAPA Fehérvár AV 19 pontszerzéséhez az EC Villach elleni találkozón.

Kapcsolódó cikkek

A SAPA Fehérvár AV 19 vasárnap este ritkán tapasztalható erőt, és mentális egységet sugárzó teljesítményt nyújtott, hiszen a kék-fehérek háromgólos mínuszból álltak fel, és csupán a büntetők döntöttek a végén a listavezető Villach javára.

– Adtak másfél harmadnyi előnyt az ellenfélnek, és mintha kissé későn eszméltek volna!

Nem éreztem ezt, inkább ajándékoztunk két gólt, és ez egy kicsit megfogott minket. Szerencsére megjött nekünk is a szépítés, és onnantól elkezdtünk pörögni. Sajnos menni kellett az eredmény után, de mentettünk egy pontot. Három nulláról hoztunk végülis pontot másfél harmad alatt, ez a listavezető ellen nem rossz, bár úgy gondolom, hogy több volt ezúttal a csapatban.

– Úgy érzi, akár meg is lehetett volna ez a meccs?

Így van, ha nem adunk háromgólos fórt, akkor az utolsó harmadban mutatott játékunk alapján biztosan sikerült volna a győzelmet megszerezni. Egy apró dolognak kell örülnünk, hogy elindultunk egy picit fölfelé, és jobb csapat képét mutatjuk, annak ellenére, hogy még az eredmények nem igazán ezt bizonyítják.

– Hogyan látta ezt belülről, harminc percig miért nem, és harminc percig miért igen?

Harminc percig a Villachnak pattant úgy a korong, ahogy nekünk kellett volna. Nem azt kell nézni igazából, hogy harminc percig miért nem ment, hanem azt, hogy a második harmad közepétől hogyan működött a játékunk.

– Azért ehhez hihetetlen lelkierő is kellett, mert a fizikum már nem biztos, hogy elég egy ekkora, háromgólos hátrány ledolgozásához!

Így van, de tulajdonképpen az volt a legnehezebb, hogy melegben játszottunk, az sokat kivett belőlünk. Amikor hideg van, frissebbek vagyunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik