Sport

Most sem sikerült Klagenfurtban nyerni

Az EBEL 7. fordulójában a SAPA Fehérvár AV 19 későn eszmélt a KAC otthonában, és sima vereséggel zárt.

Abban bíztunk, hogyha Linzben tudott nyerni a Volán, akkor ez miért nem történhetne meg a tavalyi bajnoki döntő másik résztvevőjénél. A Klagenfurt ellen eddig igaz nem sok keresnivalója volt a kék-fehér alakulatnak – csupán egy hosszabbításos vereséget tudtak felmutatni az évek során.

Ez a tendencia ezúttal is folytatódott, hiszen már az első tíz percben megnyugtatónak tűnő, kétgólos előnyt kovácsolt a KAC. Mindkét találatot a kanadai Tyler Spurgeon lőtte, emberelőnyből.

A középső játékrészben ugyan megvoltak a Fehérvárnak a sanszai ahhoz, hogy közelebb férkőzzenek vendéglátóikhoz, kaptak két előnyt, pluszban még az első húsz percről volt egy áthúzódó fórjuk, de ezekkel nem tudtak élni.

A záró húsz percben tovább növelték góljaik számát a piros-fehérek, és Jamie Lundmark gólja már azt jelentette, hogy a hajrába háromgólos mínusszal mehettek. Az 54. percben ugyan Sofron István megszerezte a becsületgólt, de ennél többre ezen az estén már nem futotta.

A fehérváriak ezzel az ötödik vereségüket szenvedték el. Vasárnap, pedig a tabella éllovasát, a Rekord Fenster Villach együttesét fogadják az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Jegyzőkönyv:

Klagenfurt AC – SAPA Fehérvár AV19 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Klagenfurt, 3800 néző

Vezette:Dremelj, Kellner, Ettlmayr, Widmann.

KAC: Chiodo – Furey, Siklenka, Scofield (2), Spurgeon 2, Hager – Hundertpfund (1), Kiritsis, M. Geier, Harand, S. Geier –  M. Schumnig (1), Ratz, Lammers (1), Schuller (1), Lundmark 1 –  Holser, Isopp, S. Schumnig, Schellander, Pirmann. Vezetőedző: Christian Weber.

SAPA: Munro – Horváth A., Tokaji, Ladányi, Vas M., Banham – Hetényi P., Pratt, Bailey, Johansson, Sofron –  Pozsgai, Durco, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály – Hajós, Orbán, Magosi, Metcalfe, Benk. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik