Sport

Bravúros Volán győzelem Znojmoban

Ragyogó harmadik harmadbeli teljesítményének köszönhetően megszerezte első győzelmét az idei szezonban a SAPA Fehérvár AV 19 csapata.

Remélhetőleg felszakadtak ezzel a sikerrel a gátak, és két nyeretlen találkozó után már pozitívba fordul a Volán mérlege. Pedig egyáltalán nem úgy indult ez a meccs sem, hogy fehérvári győzelem lesz a vége, mivel a kék-fehérek két harmadon át futottak az eredmény után. Szerencsére azonban mindig csak egy góllal vezetett a házigazda, és ezt egalizálni tudták Sofron István, és Ladányi Balázs találataival. A záró húsz percben megélénkült a játék, előbb Juraj Durco szerzett emberelőnyből vezetést, majd az utolsó két percben két üres kapus gól között csupán egyszer voltak eredményesek a hazaiak, így kétgólos SAPA Fehérvár AV 19-es győzelem lett a vége. Az, pedig mindennél többet mond, hogy az idén először az Ördögök ketrecében álló Bálizs Bence 48 lövést kapott, és ebből 45-öt hárított, 94 százalékos teljesítménnyel fejezete be az összecsapást.

Jegyzőkönyv:

HC Orli Znojmo-Sapa Fehérvár AV19: 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

Znojmo, 2480 néző

Vezette: Altersberger, Jelinek, Hütter, Lesniak

HC Orli Znojmo: Kacetl – Planek (1), Wharton 1, Jarusek 1, Fiala (1), Strömberg (1) – Stach, Stehlik, Uram, Pucher, Havlik – Skadra, Boruta (1), Beroun (1), Seda, Lattner 1 – Sova, Crowder, Roznik, Bartos, Beranek

Vezetőedző: Martin Stloukal

Sapa Fehérvár AV19: Bálizs – Tokaji, Pozsgai, Sofron 1 (2), Vas M. (1), Ladányi 2 (1) – Horváth A. (1), Pratt (2), Metcalfe, Johansson, Mihály Á. 1 – Orbán, Durco 1, Benk, Sikorcin (1), Kovács Cs. – Hetényi P., Magosi, Bailey, Hajós, Tóth A.

Vezetőedző: Kevin Primeau

Kiállítások: 16 perc illetve 18 perc

Énekes Lajos másodedző értékelése a mérkőzésről: „Kifejezetten pörgős, kemény meccs volt, látványos lehetett annak, aki meg tudta nézni a helyszínen. Voltak az elején agresszívabb időszakok, ez aztán sok kiállítást hozott. Jól játszottunk, csak a második harmad után kellett egy kicsit az összeállításba belenyúlnunk, próbáltuk a lehető legjobban játszó játékosainkat összerakni három sorba. A helyzeteinket most végre jó arányban értékesítettük, örülök neki, hogy emberelőnyből is szereztünk gólokat – nem is keveset, három találatot. Emberhátrányban is hatékonyak voltunk, én azt hiszem ez döntött, a végére a hazaiak kinyíltak, megpróbálták a kapust lehozni, de így is jól alakult. Korongot tudtunk szerezni, és ezekből gólokat értünk el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik