Sport

Kézilabda: Javítani a mérlegen

Pål Oldrup Jensen idáig egyszer találkozott a Veszprém Barabás DT KC csapatával, akkor tíz góllal nyert az FKC, de a bajnoki azért más. Erről vall a szakember.

Augusztus elején a Zágrábban megrendezett négyes tornán találkozott a Fehérvár KC a veszprémiekkel legutóbb. Ezen az összecsapáson 37-27-re győztek Pål Oldrup Jensen tanítványai. Akkor elsősorban Tilinger Tamara, Emberovics Míra, valamint Azari Fruzsina villogott, és az aránylag szorosnak mondható (19-16) első játékrész után magabiztos győzelmet aratott az FKC.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szomszédvár alakulata a tavalyi bajnokságban igen sok borsot tört az FKC orra alá. A hazai meccsen döntetlen született (29-29), majd Veszprémben nyert a Barabás (26-20), ám a Magyar Kupában november elején szintén veszprémi siker lett a vége (31-30), és az FKC hazai pályán volt kénytelen búcsúzni a sorozattól.

Az 5.-8. helyért folytatott rájátszás két mérkőzése végül is döntetlen lett, hiszen mindkét csapat elvette a másik pályaelőnyét. Így Fehérváron a Veszprém győzött 31-20-ra, míg idegenben az FKC 26-25-re.

Mindezek ismeretében így látja az esélyeket Pål Oldrup Jensen:

„Jó benyomást tett rám a Veszprém az első meccsein. Fiatal csapat, mely sok tehetséggel van megáldva. Ha megérzik, hogy sikert érhetnek el, akkor nagyon nehéz megállítani őket. De ha mi közel tudunk teljesíteni a tudásunk legjavához, illetve a védekezésünket és a kapusteljesítményünket magas szinten tudjuk tartani, akkor nagyon jól kell játszaniuk ahhoz, hogy legyőzzenek bennünket. Ahogy most látom, ez egy igazi kétesélyes meccs lesz, ahol jól kell teljesítenünk a győzelemhez!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik