Sport

Rangadó előtt az FKC

Már a hétvégi Veszprém Barabás DT KC elleni rangadóra készül a Fehérvár KC csapata, a játékosok bíznak az újabb sikerben.

Igaz, hogy a tavalyi szezonhoz viszonyítva meggyengült a Veszprém Barabás DT KC játékosállománya, de a Győri Audi-ETO KC-ből átrándult játékosok a zöld-fehérek egykori sikeredzője, Róth Kálmán vezetésével bizonyították, hogy kár lenne őket leírni. A tabella hatodik helyén állnak, két győzelemmel, és egy vereséggel. A BSE csapatát simán verték otthon, majd az FTC a papírformának megfelelően legyőzte őket hazai pályán, de az igazi meglepetést az előző fordulóban okozták. A tavalyi bajnokság bronzérmesét, a Siófok KC-t lepték meg otthonukban, 25-24-es győzelmükkel.

A fehérváriaktól ketten vállalkoztak arra, hogy latolgassák az esélyeket:

– Kőkemény meccs lesz a szombati. Az biztos, minden egyes labdáért meg kell küzdenünk. A pillanatnyi forma fog dönteni, hatvan percen keresztül kell jól játszanunk. Alaposan felkészülünk belőlük, kielemezzük őket, és nyerni megyünk Veszprémbe! – fogalmazott Siti Eszter a gárda irányítója.

– Mindenképpen a védekezés lesz a kulcs a fiatal győri játékosokból álló Veszprém ellen. Játszottunk ellenük már idén nyáron, amikor tíz góllal nyertünk, de abból a meccsből nem szabad kiindulnunk – akkor nem volt jelen Róth Kálmán. Nagyon kíváncsi vagyok, mire megyünk szombaton egymás ellen. – mondta a csapat gólzsákja, Kristina Triscsuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik