Sport

NHL-es hokissal erősített a Fehérvár riválisa

Az osztrák bázisú jégkorongligában szereplő Olimpija Ljubljana leigazolta a Detroit Red Wings szlovén játékosát, Jan Mursakot.

Már írtunk róla, hogy a tengerentúlon egyelőre még nem jutottak dűlőre a klubtulajdonosok és a játékos szakszervezet, aminek következtében az NHL teljes előszezonját törölték. Október közepén rajtolna egyébként a bajnokság, és a tulajok azt szeretnék, ha zavartalan lenne a szezon, a hokisok mindenesetre megkezdték az Európába vándorlást, többen már be is mutatkoztak új csapatukban.

Keddtől az EBEL sem marad ki a jóból, ugyanis az idényt pocsékul kezdő Olimpija Ljubljana megszerezte Jan Mursakot, aki „odaát” a Detroit Red Wings alkalmazásában áll. A 24 esztendős szélső eleddig 44 meccsen lépett pályára az NHL-ben, ezeken két-két gólt és asszisztot jegyzett, kétszer pedig kiállították.

Az EBEL-ben érdekelt a Sapa Fehérvár AV19 együttese is, amely október 12-én utazik majd Ljubljanába. Ha addig nem lesz egyezség a tengerentúlon, akkor a nagy erősítésnek számító szélső is ott lehet az Olimpija keretében a székesfehérvári csapat ellen.

Videó – Mursak első gólja az NHL-ben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik