Sport

Sportos Csütörtök a Haleszben

Káldor András

2012. 09. 21. 12:10

Futni mindenki tud, de a helyes technikát jó, ha szakembertől tanuljuk meg. Erre új időpontban, csütörtök délutánonként ismét lehetőség nyílik Székesfehérváron.

Korábban a témában:

Lajkó Csaba ultramaraton futó, valamint sportolótársai Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok segítségével, Sportos Csütörtök elnevezéssel folytatják az év elején elindított kezdeményezést.

„A város egészségfejlesztési tervéhez jól illeszkednek az ilyen közösségi programok.” – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. „Célunk, hogy minél többen jöjjenek el és használják ki a város nyújtotta lehetőséget, hiszen a Halesz ligetben megfelelő körülmények között lehet sportolni. Mint olyan sok mindent, futni is sokkal könnyebb, ha az ember egy csapathoz tartozik!” – tette hozzá.

Lajkó Csaba ultramaraton futó elmondta: „Szeretnénk folytatni az év elején elindított közösségi programot, amelyben sokan részt vettek az elmúlt nyolc hónap alatt. Korra és nemre való tekintet nélkül bárki jöhet futni, hiszen szem előtt tartjuk, hogy a futás mennyiségének az emelése fokozatos legyen, nehogy az ízületeket túlterheljük, mert annak sérülés lesz/lehet a következménye. Bármilyen futással kapcsolatos kérdéssel nyugodtan lehet hozzánk fordulni, mindenre igyekszünk válaszolni. Ha mégsem tudnánk, akkor utánanézünk. Futni mindenki tud, maximum a technikát kell csiszolni egy kicsit.” – bátorított mindenkit.

Lajkó Csaba jó példával is elől jár, hiszen nyolc éve fut rendszeresen és három éve ismerkedett meg az ultramaraton futás világával. Azóta több versenyen szerepelt. 2010 óta barátaival számos jótékonysági futást szervezett a rászorulókért, 2011-ben sikeresen teljesítette az Athén-Spárta nemzetközi ultramaraton távot, amelyre idén is készül.

Akik kedvet kaptak a futáshoz, azokat minden héten csütörtökön 17 és 19 óra között várják a Halesz ligetben. A Sportos Csütörtökhöz ingyenesen, külön regisztráció nélkül lehet csatlakozni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Győr, 2017. szeptember 8.
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Öngyilkos akciót hirdetett a Tesco?

Kommentek

NEW YORK, NY - NOVEMBER 07:  Aretha Franklin performs on stage at the Elton John AIDS Foundation Commemorates Its 25th Year And Honors Founder Sir Elton John During New York Fall Gala - Show at Cathedral of St. John the Divine on November 7, 2017 in New York City.  (Photo by Nicholas Hunt/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.