Sport

Sportos Csütörtök a Haleszben

Futni mindenki tud, de a helyes technikát jó, ha szakembertől tanuljuk meg. Erre új időpontban, csütörtök délutánonként ismét lehetőség nyílik Székesfehérváron.

Lajkó Csaba ultramaraton futó, valamint sportolótársai Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok segítségével, Sportos Csütörtök elnevezéssel folytatják az év elején elindított kezdeményezést.

„A város egészségfejlesztési tervéhez jól illeszkednek az ilyen közösségi programok.” – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. „Célunk, hogy minél többen jöjjenek el és használják ki a város nyújtotta lehetőséget, hiszen a Halesz ligetben megfelelő körülmények között lehet sportolni. Mint olyan sok mindent, futni is sokkal könnyebb, ha az ember egy csapathoz tartozik!” – tette hozzá.

Lajkó Csaba ultramaraton futó elmondta: „Szeretnénk folytatni az év elején elindított közösségi programot, amelyben sokan részt vettek az elmúlt nyolc hónap alatt. Korra és nemre való tekintet nélkül bárki jöhet futni, hiszen szem előtt tartjuk, hogy a futás mennyiségének az emelése fokozatos legyen, nehogy az ízületeket túlterheljük, mert annak sérülés lesz/lehet a következménye. Bármilyen futással kapcsolatos kérdéssel nyugodtan lehet hozzánk fordulni, mindenre igyekszünk válaszolni. Ha mégsem tudnánk, akkor utánanézünk. Futni mindenki tud, maximum a technikát kell csiszolni egy kicsit.” – bátorított mindenkit.

Lajkó Csaba jó példával is elől jár, hiszen nyolc éve fut rendszeresen és három éve ismerkedett meg az ultramaraton futás világával. Azóta több versenyen szerepelt. 2010 óta barátaival számos jótékonysági futást szervezett a rászorulókért, 2011-ben sikeresen teljesítette az Athén-Spárta nemzetközi ultramaraton távot, amelyre idén is készül.

Akik kedvet kaptak a futáshoz, azokat minden héten csütörtökön 17 és 19 óra között várják a Halesz ligetben. A Sportos Csütörtökhöz ingyenesen, külön regisztráció nélkül lehet csatlakozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik