Sport

Futunk, hogy segíthessünk – Székesfehérváron

A „Futunk, hogy segíthessünk” című program keretében érkezik Fehérvárra Snow Andrea és Lajkó Csaba.

A két sportoló a Városi Könyvtár Budai úti Központi Könyvtárának vendégeként április 30-án, hétfőn osztja meg élményeit, tapasztalatait a jótékonysági futásokról, versenyekről. Emellett és szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és annak legegyszerűbb módjára a futásra.

Snow Andrea jótékonysági maratoni futóval 17.00 órakor kezdődik beszélgetés. Tapasztalatait és kezdő futóknak szóló tanácsait nemrég megjelent „Egy ütemre dobban a szív” című magyar és angol nyelven könyvében foglalta össze. A szerző azon dolgozik, hogy új jótékonysági formát honosítson meg Magyarországon. 2009-ben létrehozta a Csemete Alapítványt, amely állami gondozott gyerekek mindennapjait támogatja. Célja, hogy másokat is a futásra ezen belül a jótékony céllal megrendezett futóverseny kipróbálására inspiráljon Könyve kötelező olvasmány mindazoknak, akik rendkívüli teljesítményre vágynak.

Lajkó Csaba 2009-ben csöppent bele az ultrafutás világába, azóta több versenyen szerepelt.  2010 óta barátaival számos jótékonysági futást szervezett a rászorulókért, 2011-ben sikeresen teljesítette az Athén-Spárta nemzetközi ultramaraton távot és létrehozta a „Fehérvári Futópéntek” elnevezésű közösségi futást. 18.00 órakor kezdődő előadásán beszámol élményeiről és terveiről egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik