Belföld

Fehérvári Futópéntek

A Haleszban formába hozzák a Királyok Városának lakóit péntekenként.

Mostantól minden pénteken 16 és 20 óra között rendezik meg a Fehérvári Futópénteket a Halesz ligetben. Az ingyenes programban minden korosztályra számítanak a szervezők- közölte csütörtökön Székesfehérvár önkormányzatának kommunikációs központja.

Az új kezdeményezést Lajkó Csaba ultramaraton futó és sportolótársai Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok segítségével január 13-án, a város egészségfejlesztési tervéhez kapcsolódva indítják el.
A futást ezért választották ki közösségi mozgásformaként, mert az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb sport, amely megszabadít a túlsúlytól, oldja a feszületséget és jó közérzetet biztosít- áll a közleményben.

Lajkó Csaba mellett Máténé Varju Edit és Vakhal Róbert várja majd a mozogni vágyókat A szakemberek segítenek a távok, a tempó megválasztásában, valamint figyelemmel kísérik, és személyes példájukkal motiválják a fehérváriakat.

A futásba az érkezők folyamatosan bekapcsolódhatnak. Mindenki annyit fut, amennyi számára jólesik. A program ingyenes, és regisztráció nélkül lehet hozzá csatlakozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik