Sport

A kormány elfogadta a paralimpikonok jutalmazását

sors tamás (i) (sors tamás, )
sors tamás (i) (sors tamás, )

A Magyar Paralimpiai Bizottság által készített és a Magyar Olimpiai Bizottság által jóváhagyott javaslatot a kormány vita nélkül elfogadta.

A döntés értelmében így 650 millió forint állami pénzjutalmat osztanak szét a 2012. évi londoni nyári paralimpiai játékokon eredményesen szerepelt magyar versenyzők, és az őket felkészítő sportszakemberek között.

Az aranyért egyéniben 23 millió forint, párosban 18,4, egyéni sportágak 3-6 fős csapatainál 16,1, míg csapatsportoknál 13,8 millió jár.

Ezüstéremért ezek a számok 18, 12,8, 11,2 és 9,6 millió csökkennek, míg a bronz 14, 11,2, 9,8 és 8,4 millió forintot ér.

A jutalmak fedezetéhez szükséges összeget, hasonlóan a XXX. nyári olimpiai játékokon eredményes sportolók és sportszakemberek elismeréséhez, ez alkalommal is a központi költségvetés általános tartalékából biztosítja a kormány.

A 33 tagú magyar csapat – az érmek számát tekintve – a magyar parasport negyedik legsikeresebb paralimpiáján van túl, amelyen a sportolók két arany-, hat ezüst- és hat bronzérmet nyertek, valamint értékes pontszerző helyezéseket értek el.

Londonban a magyar csapat a paralimpiai éremtáblázat 38. helyét szerezte meg az induló 165 nemzet közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik