Sport

A Fehérvár Futsal nyerte az újoncok rangadóját

A futsal NB II Nyugati csoportjában először lépett pályára a Fehérvár Futsal csapata, és rögtön fölényes győzelemmel zárt az Örkény ellen.

Nem voltak kedvezőek az előjelek az összecsapás előtt, ugyanis a fehérváriak rutinos kapusa, Reveland Zoltán civilben beszélgetett az ismerősökkel, jelezve ezzel, hogy a csapat debütálásán nem állhat kapuba. Történt ugyanis, hogy a 27-szeres válogatott hálóőr, aki a Fejér megyei másodosztályú Lovasberény játékos-edzője a legutóbbi mérkőzésen megsérült, bevizesedett a térde. Nem lett volna jó, ha ezen a meccsen terheli, akkor esetleg nagyobb a baj, de így talán legközelebb már az ő nevével kezdődik a gárda összeállítása. Mindenesetre hiányát ezúttal nem érezte meg a csapat, mert helyettese Szőczi Zoltán maradéktalanul teljesítette feladatát, korlátlan úr volt a kapuban, csupán az első játékrészben volt egy-két bizonytalankodása. A szünet után nemcsak nagyokat védett, hanem indításaival többször hozta helyzetbe társait.

A mérkőzés, és a fehérváriak első bajnoki gólja Gál Dániel nevéhez fűződik, aki az első húsz percben őrületbe kergette az örkényieket – egyébként a második félidő derekáig bravúrokat bemutató kapusát. Összesen négyszer kellett Béres Csabának Gál lövései után kikotornia a hálóból a labdát. Nem járt sokkal jobban Tóth Róberttel sem, a 23 esztendős játékos mindkét játékrészben két-két alkalommal mattolta őt.

Az első félidő kissé görcsösebb játéka után egy homlokegyenest más Fehérvár futott ki a szünet után. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, és bizony nemcsak Béres Csabán múlott, hogy a végén az eredményjelző nem huszonegynéhány találatot jelzett. Más kérdés azonban, hogy a villanytáblának már a tízedik gól után is megoldhatatlan feladatot okozott a gólok jelzése… Ettől függetlenül teljesen megérdemelten örülhetett a Fehérvár Futsal együttese első sikerének, főleg annak fényében, hogy a közvetlen vetélytársnak számító Ferencváros, és a Dunakeszi Kinizsi is nagy különbségű győzelemmel fektette két vállra ellenfelét.

A Fehérvár csapata a héten, pénteken lép legközelebb pályára, a Dream Team SE otthonában. A fővárosi amúgy első mérkőzésükön 10-0-as vereséget szenvedtek az ELTE-BEAC csapatától.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal – Örkény Szeleczki Trans 12-3 (5-3)

Székesfehérvár, VOK csarnok, 100 néző

Vezette: Rózsa, Makk L., Imrő

Fehérvár: SZŐCZI – KIS K., MUDRA, GÁL D., TÓTH R. Csere: Hollósi, Kéri, LONCSÁR, Orosz, Somogyi Sz., Szegszárdi. Vezetőedző: Beszédes Sándor

Örkény: Béres Cs. – Varga B., Ulicska, Béres G., Béres K. Csere: BÉRES N., Szeibert A., Manhalt, Nyeste, Henczpéter, Terebes, Szeibert Z. Vezetóedző. Horváth Péter

Gólszerzők: Gál D. 4, Tóth R. 4, Hollósi, Szegszárdi, Loncsár, Nyeste (öngól) illetve Béres N. 2, Nyeste

Edzőszemmel:

– Bíztam abban, hogy a két újonccsapat mérkőzésén lesz bennünk annyi tartás, hogy szép győzelemmel kezdjük a bajnokságot. – Beszédes Sándor a Fehérvár Futsal vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik