Sport

Egy gólon múlott

Megkezdte ezévi menetelését a Fehérvár Futsal csapata, elsőként a Magyar Kupa küzdelmeiben esett át a tűzkeresztségen a gárda, de a Vác kiejtette őket.

Olyan első tíz percet produkált a fehérvári együttes a váci sportcsarnokban, hogy erre sokáig fognak emlékezni a vendéglátók. Három nullára vezetett a Fehérvár Futsal a 7. perc után Tóth Róbert kettő, valamint Mudra Ákos találataival. Majd még a 12. percben Somogyi Szabolcs is berámolt egyet, és csak ezután eszméltek a hazaiak. A kétezres évek elején, és közepén az Újpest, a Honvéd, a REAC, és utoljára a Vác első osztályú játékosaként megismert Bozori Balázs vezérletével aztán a félidőre feljöttek egy gólra (3-4) a váciak. Ezután, pedig jött Rottek Péter duplája, és Bozori újabb góljával már magabiztosan vezettek, Lábas László 34. percben elért gólja csupán arra volt elég, hogy szorosabbá váljon az eredmény. Kár érte, mert nagy lehetőség küszöbén állt a fehérvári gárda, ám nincs ok a kesergésre, mert a jövő héten induló NB II-es pontvadászatra az első félidő teljesítménye jó ajánlólevél lehet.

Balogh Tamás a fehérváriak csapatmenedzsere így értékelte a mérkőzést: „Örülünk annak, hogy a legerősebbnek vélt három NB II-es csapattal (Dunakeszi Kinizsi, Ferencváros, Vác) tudtunk játszani a bajnoki rajt előtt. A Vác tavaly az NB II keleti csoportjának élén végzett, éppen ezért tartottuk fontosnak ezt a meccset, mivel reményeink szerint majd a bajnokság rájátszásában találkozunk velük. A Magyar Kupa találkozót is a felkészülés egyik állomása volt, jó lett volna továbbjutni, szerettük volna, ha minél erősebb csapattal játszunk a második fordulóban. A váci szurkolók közül többen a negyedik gólunk után már azon gondolkoztak, hogy haza mennek. Azt hihették, hogy egy gyengébb csapattal találkoznak, és erre majdnem ráfizettek. Sajnos azonban 12 perc után kapust cseréltek a hazaiak, és ez meghozta a hatását. Utána kétszer betaláltak, és egyből nyílttá vált a mérkőzés. Kaptunk egy furcsa gólt, amely a hálót oldalról szakította ki, szinte nulla szögből. Mégsem foghatjuk erre a kiesést, mert ezután is volt nyolc-tíz komoly lehetőségünk. Ezek után úgy érezzük, hogy a hétfői rajtot százszázalékos állapotban várja a csapat.”

Jegyzőkönyv:

Váci Futsal SE – Fehérvár Futsal 6-5 (3-4)

Vezette: Moldván (Horváth M., Kovács P.)

Vác: Rácz M. – Rottek, Hirt, Bartal, Greff. Csere: Bohony, Krasnyánszky, Bozori, Styevkó, Bánáti, Burzi

Vezetőedző: Burzi Attila

Fehérvár: Reveland – Kis K., Mudra, Tóth R., Gál D. Csere: Szőczi, Tanárki, Végvári, Somogyi Sz., Lábas , Kéri, Takács V.

Vezetőedző: Beszédes Sándor

Gólszerzők: Bozori 3, Rottek 2, Styevkó illetve Tóth R. 2, Mudra, Somogyi Sz., Lábas

A csapattal kapcsolatos információ még, hogy felvették a kapcsolatot Madarász Jánossal, aki egy éve vonult vissza a Győri ETO együtteséből. A 128-szoros válogatott, 38 esztendős játékos sokáig hezitált, de végül nemet mondott a fehérváriak megkeresésére. Ettől függetlenül a fehérvári klub nem tett le arról, hogy még szabadon igazolható játékost szerződtessen.

A Fehérvár Futsal csapata hétfőn 19.20-kor az NB II Nyugati csoportjában, először a Szeleczki-Trans Örkény csapatát fogadja a Videoton Oktatási Központban .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik