Sport

Sikeres tornát rendeztek, jöhet a bajnokság

Az első alkalommal megrendezett a Fehérvár Futsal Kupán a házigazda Fehérvár Futsal csapata a második helyen végzett a három országot is érintő erős mezőnyben.

Az NB II-es bajnokságra készülő Fehérvár Futsal nyári alapozásának utolsó megmérettetése volt a kupa, amelyre magyar és külföldi sikercsapatok fogadták el a meghívást. A torna nyitányán dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a csapatokat, a közönséget és a szervezőket. Reményét fejezte ki, hogy a bajnokság alatt is sokan látogatnak ki a VOK csarnokba, hogy bíztassák a Fehérvár Futsal csapatát.

A tornára két magyar résztvevő, a Fehérvár Futsal és a Dunakeszi Kinizsi mellett a pozsonyi, szlovák első osztályú Cekan Mekenroff 1897, és bécsújhelyi 1. FC Murexin Allstars Wiener Neustadt érkezett Fehérvárra. A torna első mérkőzését az NB I-be igyekvő, és több volt első osztályú játékost a keretében tudható Dunakeszi Kinizsi vívta az 1. FC Murexin csapatával, majd a fehérvári csapat a pozsonyiak ellen lépett pályára.

Itt az 1-1-re végződő rendes játékidő után büntetők döntöttek, melyben Kis Krisztián, és Gál Dániel is eredményes volt, Reveland Zoltán, pedig kivédte mindkét szlovák hatméterest, így döntős lett a vendéglátó gárda.  A harmadik helyért a Murexin 6:4-re győzött, a meccs végére belelendülő szlovákok ellen.

Az elsőség kérdése gyorsan eldőlt, mert a Dunakeszi Kinizsi hamar vezetést szerzett a ziccereket hibázó Fehérvár ellen, és ezután Kis Krisztiánéknak már csak az eredmény kozmetikázására volt idejük. Ettől függetlenül dicséret illeti a fehérvári gárdát, amely úgy tűnik jól felkészült a szeptember 17.-én elkezdődő NB II-es küzdelmekre, és sok örömet fog szerezni egyre gyarapodó szurkolótáborának.

Erről vallott Balogh Tamás csapatmenedzser is, aki egészen biztos abban, hogy csapata megállja a helyét a másodosztályban. „Egálos mérkőzésnek indult a döntő, de a zsinórban kapott négy gól a fiúkat visszavetette, utána kezdtünk el kapaszkodni, de akkor már késő volt, de még így is berámoltunk két gólt. Sajnos ekkora hittük el, hogy a Dunakeszinek is lehet gólokat lőni. A második gólunk különösen emlékezetes, mert Kéri Péter szinte az alapvonalról vette be a jobb belsővel az ellenkező felső sarkot. Ez a találat méltóan zárta le a tornát.” – hangsúlyozta Balogh Tamás. „Örülünk annak, hogy a város vezetése, valamint a Videoton FC képviseletében Tassy Márk ügyvezetőnek tetszettek a látottak. Reméljük, hogy jövőre már több csapattal, és esetleg többnapos megmérettetést tudunk rendezni, ez a távolabbi célunk!” – mondta. „Készülünk a bajnoki rajtra, már nincsenek előttünk addig mérkőzések, a játékosok a felkészülés során kizárólag erős ellenfelek ellen meccseltek, pozitív mérleggel zárták ezeket. Hat meccsen négy győzelmet arattak. Nem adjuk olcsón majd a bajnokikon a bőrünket, készen állunk a rajtra!” – tette hozzá.

Megtudtuk azt is, hogy hitelesítette a Magyar Labdarúgó Szövetség mind a VOK, mind a Köfém csarnok pályáit, így azok alkalmasak nemzetközi barátságos mérkőzések rendezésére. Nem titkolt célja a klubnak, hogy minél hamarabb szeretnének Fehérvárra hozni egy válogatott meccset – a legkorábbi időpontnak március tűnik jelenleg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik