Sport

Kemény világ lesz Nyugaton

Elkészült futsal NB II sorsolása, a Fehérvár Futsal-együttesének nem lesz könnyű dolga, ugyanis igazán veretes ellenfeleket kapott. Közben azért legyőzték a Fradit…

A futsal versenybizottság úgy határozott, hogy a 28 másodosztályú csapatot területi elvek alapján két csoportra osztja, így alakult ki a 14 gárdából álló Nyugati, illetve Keleti csoport. A bajnokság lebonyolítása a következő: az alapszakasz végén a csoportok első négy helyezettje, oda-vissza alapon még hat mérkőzést vív egymással csoporton belül, és így alakul ki a végeredmény a 32 találkozó után. A csoportok bajnokai feljutnak az első osztályba, míg a 2. helyen végző együttesek osztályozón vívhatják ki a feljutást az NB I 9. és 10. helyen végző csapata ellen.

A Nyugati csoportban a fehérváriaknak egyáltalán nem ígérkezik sétagaloppnak az első szezon, mivel ide került a Dunakeszi Kinizsi USE, valamint a Szuperinfó-Vác FSE együttese.

Nézzük, tehát kik lehetnek a leendő csoport ellenfelek rajtuk kívül: Asterix SC, BEAC, Dream Team FSE, Euro Global Financing Kft. (Ferencváros), Külker SC,  MAFC, Nagytétényi SE, Örkény SE, Szombathelyi Egyetemi SE, Tolna-Mözsi FSE, XII. ker. Önkormányzat Hegyvidék SE

Egy csoportban játszik majd a Fehérvár a tavalyi ezüstérmes Ferencváros gárdájával, akikkel szerdán este a Videoton Oktatási Központban találkozott is a Kis Krisztián és Beszédes Sándor által irányított együttes.

Azt hihette a VOK-ba kilátogató először, hogy rossz helyen jár, és valamilyen nosztalgiameccsre tévedt. Nem történt egyéb, csupán szembesülhettek a három évvel ezelőtt bajnoki ezüstérmes Videoton mezével, ám abban a Fehérvár Futsal játékosai feszítettek – a két egyesület jó kapcsolatának köszönhetően. Más kérdés, hogy csupa olyan névvel találkozhattunk, akik már messze járnak, de a szurkolók mind a mai napig jó emlékeket őrizhetnek többek között Alves, Sifter, Móri, Fejes, Andic, Vujovic játékáról. Így aztán már-már a Vidi-Fradi rangadót játszottak a csapatok, főleg annak fényében, hogy a fővárosiak egyáltalán nem kímélték vendéglátóikat. Szerencsére a Kis Krisztián vezérelte együttes nem vette fel a kesztyűt, és játszani próbált. Olyannyira sikerült ez, hogy a mérkőzést 3-2-re megnyerték, ami több mint bíztató a jövőre nézve.

Azt azért ki kell emelni, hogy ez a győzelem nem jöhetett volna létre Reveland Zoltán nélkül! A sokszoros válogatott hálóőr minden rutinját beleadva hatástalanította a zöld-fehér támadók lövéseit, és emellett nagyszerűen irányította a csapatot. Nem nehéz megjósolni, hogy pontokat fog hozni csapatának ezzel a teljesítménnyel a maratoni hosszúságúra tervezett pontvadászatban.

A fehérvári gárdát legközelebb a hazai rendezésű I. Fehérvár Futsal Kupán láthatják, majd utána már a bajnoki rajt következik, szeptember 17.-én 19 órakor az Örkény SE látogat a VOK-ba.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik