Sport

Kézilabda: Tovább kell lépni!

Szombaton kínos vereséget szenvedett a Fehérvár KC Vácott, a mérkőzést Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője elemezte.

Kétségtelen, hogy mióta Pål Oldrup Jensen ül a Fehérvár KC kispadján ilyen nagy különbségű (19-33) vereséggel még nem szembesült a norvég szakember. Egy nappal a találkozó után is inkább az addigi pozitív benyomásokra építve próbálja csapatát felkészíteni a következő bajnokira, amelyet szeptember 21-én a BSE-Főgáz ellen játszanak.

– Az első félidőben kifejezetten jók voltunk, jól játszottunk védekezésben és támadásban egyaránt. A második félidőben egyre jobban megszenvedtünk támadásban, és ellenfelünk némileg átalakította a védekezését. Feljebb kezdtek védekezni a balátlövőnkkel szemben, amit nem tudtunk jól megoldani. Ekkor hátrányba kerültünk, amitől stresszesebbé váltunk. Ennek következtében több technikai hibát vétettünk, és elkapkodtuk a helyzeteink befejezését. Mindez a Vác számára – mely egy nagyon jó csapat – alkalmat adott, hogy több lerohanást vezessen, és könnyű gólokat szerezzen ellenünk. Amikor stresszesen játszottunk, leálltunk azzal, amiben olyan jók voltunk már oly sok meccsen: egységesen, csapatként játszva betartani a megbeszélt játékunkat. Azt mondtam a lányoknak, hogy arra a három jó félidőre kell gondolnunk, amit lejátszottunk a két bajnokin. Ezekre kell összpontosítsunk és mindarra, amit eddig jól csináltunk. Megnézzük a Vác elleni mérkőzésünket, és kiragadunk egy-két olyan dolgot, amiben tovább kell javulnunk. Ez a meccs innentől történelem.” – nyilatkozta a Fehérvár KC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik