Sport

Megölték a Fradi egykori jégkorongozóját

A Ferencváros és a HC Csíkszereda egykori támadóját, Nyikolaj Fegyasovot leszúrták egy oroszországi, szamarai szórakozóhely előtt.

A kiváló csatárt az orosz lapok szerint egy szórakozóhelyi konfliktusban nyakon szúrták, és a sérülését nem élte túl – írja a jegkoronglog.hu oldal. Barátját szintén megkéselték, ő életveszélyes állapotban került kórházba.

Nyikolaj Fegyasov a 2007-08-as idényben igazolt Magyarországra, előtte Érsekújváron játszott két hónapig. A Ferencváros játékosaként mutatkozott be, 7 mérkőzésen 9 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott, nagyon gyorsan közönségkedvenc lett.

A HC Csíkszereda is felfigyelt teljesítményére, így az első Mol Liga-szezont az erdélyi csapatnál kezdte, s bár szezon közben visszatért a zöld-fehérekhez, 2008-09-ben Mol Liga-győztes lett. Az utóbbi években negyedosztályú orosz csapatokban játszott, idén egy szamarai alsóbb osztályú klub edzőjeként dolgozott.

Hazánkba egykori csapattársa, Sájevics András közvetítésével került, a kapus tájékoztatta a jegkorongblog.hu oldalt barátja haláláról. “Anno együtt játszottunk a Dinamo-juniorban, később Kolja segített nekem a Szamarához szerződni. Gyerekkori barátom, nagyon sokat köszönhetek neki. A légynek sem ártott, nagyon szerény és pozitív srác volt” – mondta.

Nyikolaj Fegyasov 4 és 5 éves fiát felesége egyedül neveli tovább, a hokist kedden temetik Szamarában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik