Sport

Kezdődhet a szezon: becsengetnek a Köfémben

Szombaton 18 órakor megkezdődik a kézilabda-ősz Székesfehérváron! A nyári felkészülési időszak lezárult, és már bajnoki pontokért csatázik egymással a Fehérvár KC és a Békéscsabai ENKSE .

Az elmúlt nyolc bajnoki rajtot győzelemmel vívta meg a Fehérvár KC, és Pål Oldrup Jensen vezetőedző e sorozat folytatását várja el tanítványaitól első magyar bajnokiján. „Kemény és szoros meccset várok. A győzelem a célunk, de ezt csak akkor érjük el, ha a jó formában kézilabdázunk, hiszen a Békéscsaba erős és fizikailag kemény ellenfelünk lesz szombaton.“

A hazai pálya lehet a másik olyan tényező, ami az FKC mellett szól: a két csapat elmúlt hat összecsapásán minden alkalommal a vendéglátó szerezte meg a két pontot. Így volt ez 2010. szeptember 4-én is, amikor szintén a bajnoki rajton látogatott a Köfém Sportcsarnokba a Békéscsaba, és 38-31-re nyertek a fehérváriak. Azon a meccsen a vendégek legjobbja az a tizenkét gólos Olha Nikolayenko volt, aki a nyáron egyéves franciaországi kitérő után igazolt vissza a Viharsarokba. Rajta kívül a volt válogatott, ex-debreceni jobbszélső, Csáki Viktóriát is Franciaországból, míg Hanczvikkel Zsanettet Veszprémből szerződtette a Csaba.

A lila-fehérek előző szezonbeli keretéből Kamper Olívia Vácra, míg Drávai Gyöngyi Kiskunhalasra igazolt, illetve a pályafutását külföldön folytató két idegenlégiós, Ivana Ljubas és Jasna Toskovic távozott.

Az előző szezonban a Békéscsaba és a Fehérvár is edzőt cserélt az idény közben, és mind Kovács Péter, mind Konkoly Csaba első győzelmét a két csapat egymás elleni bajnokiján aratta. Azóta azonban mindkét együttesnek új vezetőedzője van, és szombaton este eldől, hogy ezúttal Pål Oldrup Jensen vagy Ökrös Csaba debütál sikerrel új munkaadója kispadján…

A két csapat egymás elleni eredményei a 2011/2012-es szezonban:

2011. október 28.: BB-Békéscsabai ENKSE – Alcoa FKC 24-20

2012. február 18.: Alcoa FKC – BB-Békéscsabai ENKSE 28-19

Ajánlott videó

Olvasói sztorik