Sport

Kézilabda: Tapasztalatot gyűjtöttek

A szombaton Fehérváron véget ért AsiaNet Kupa nemzetközi tornáról nyilatkozott a Fehérvár KC kapusa, Szikora Melinda és átlövője, Zsigmond Vivien.

– Egy igen hasznos felkészülési tornán vagyunk túl. Az is nagyon jó volt, hogy nemcsak magyar csapatok ellen játszottunk, hanem teljesen más stílust és erőt képviselő külföldiekkel is. Mind a norvég, mind a horvát csapat egyedi kézilabdát mutatott be. A norvégok nagyon gyors lerohanásokat és indításokat hoztak ránk, ami olykor gondokat is okozott. Ez a tapasztalat szerintem a bajnokságban is hasznos lesz, mert itt is vannak hasonlóan gyors játékú csapatok – nyilatkozta Szikora Melinda.

– A pénteki meccs után Pål Oldrup Jensen vezetőedző jelezte felénk, hogy az utolsó napon a fiatalok fognak játszani, egyrészt azért, mert a Lokomotiva Zagrebnél a sérülések miatt több hiányzó is van, másrészt, hogy a rutinosabb játékosaink pihenjenek, illetve mi is több játéklehetőséghez jussunk. Eleinte erősen hullámzó volt a játékunk, de a szünet után nagyon jól védekeztünk, nem kaptunk gólokat, és tudtunk gyors lerohanásból viszonylag könnyen eredményesek lenni. Fizikailag jó erőben vagyunk, ez abból is látszik, hogy a meccsek végjátékát nagyon jól bírjuk – mondta az irányító-átlövő Zsigmond Vivien.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik