Sport

Jensen: „Hasznos torna volt“

A felkészülés finisébe érkezett a Fehérvár KC, a hétvégi torna után Pål Oldrup Jensen értékelt a látottakat.

A csapat utolsó felkészülési mérkőzése következik a szeptember elsejei bajnoki rajtot megelőzően, ezúttal a cseh bajnok Sokol Poruba együttesével találkoznak szerdán, Csehországban.

Pål Oldrup Jensen vezetőedző addig is megosztotta benyomásait csapatáról, és arról a három meccsről, amelyet az Asia Net Kupán játszott a gárda.

– Az első mérkőzésünkön a Siófokkal kerültünk szembe, ők jól játszottak, míg mi kissé fegyelmezetlennek tűntünk, és nem voltunk elég jók a védekezésben. Ugyanakkor nagyon sok jó dolgot láttam támadásban. Megfelelő volt az üteme a játékunknak, és sok ziccerhelyzetet alakítottunk ki, amikor fegyelmezetten és türelmesen támadtunk. Egy kifejezetten jó ellenféllel találtuk magunkat szembe, akik ellen akkor tudtunk volna nyerni azon a napon, ha közel teljesítünk a legjobbunkhoz. Ehhez nem voltunk elég jók. A következő ellenfelünk a Stabaek volt. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és hatékonyan védekeztünk – ez volt az egyik legjobb eddigi teljesítményünk. Támadásban is jól játszottunk, bár kicsit jobban megszenvedtünk, mint a Siófok ellen. Ezúttal sokkal inkább csapatként működtünk. A Lokomotiva Zagreb elleni mérkőzés a maga módján különleges volt, mivel az öt játékosunknak, akik eddig a legtöbb játékidőt kapták, pihenőt adtunk. Ez kiváló alkalom volt arra, hogy a többieknek sok időt adjunk a pályán, hagyjuk, hogy ők is felelősséget vállaljanak. A második játékrész kifejezetten jó volt, akkor keményen játszottunk, jól védekeztünk, és ennek a jutalma sok lerohanás lett. Siti Esztert nagyon jó volt látni pályán – különösen ahogy a védekezésben teljesített, illetve ahogy segítette a fiatal játékosokat, önbizalmat adott nekik. Jó és hasznos torna volt számunkra: kemény ellenfeleink voltak, és jól kellett teljesítenünk ahhoz, hogy meccseket nyerjünk. Mintegy másfél hétre vagyunk az első bajnoki mérkőzésünktől, és a hátralévő időt is a lehető legjobban fel fogjuk használni a továbbfejlődésünkre – nyilatkozta a Fehérvár KC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik