Sport

Diadalmas fehérvári szezonkezdet

A Fehérvár KC csapata összeszedett játékának, és eredményes védekezésének köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a Békéscsaba ellen.

Senki nem gondolta azt, hogy a felkészülési mérkőzések alapján sikeresen szereplő vendégeket ilyen könnyen elintézik a fehérvári lányok. Pedig a hatodik perc táján ráijesztettek Tilinger Tamaráék lelkes szurkolótáborukra, mert háromgólos előnyüket kis híján eltékozolták. 6-3-ról jött fel egy gólra a Csaba, igaz ezzel el is lőtte egy időre a puskaporát. Az más lapra tartozik, hogy ugyan még egyszer nekidurálta magát a következő percekben az Ökrös Csaba irányította együttes, de a szünetre már látszott, hogy a lényegi kérdések eldőltek. Főleg azért, mert az FKC a pihenőt követően „hatodik sebességbe” kapcsolt, és pillanatok alatt faképnél hagyta ellenfelét. Így a 39. percre már 20-13-at mutatott az eredményjelző, a csapat még azt is megengedhette magának, hogy egy kicsit lazítson, hogy aztán a végjátékra újfent belelendüljön. A lila-fehérek tíz perccel a lefújás előtt láthatóan feladták, a meccs végét jelző sípszót várva. Az FKC a tízgólos fórból nyolcat megtartva szép győzelemmel, megérdemelt sikerrel zárta az összecsapást.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár KC – BB Bank Békéscsabai Előre NKSE 31-23 (14-9)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Andorka, Hucker.

Fehérvár: Szikora – Azari 3, Emberovics 2, Tilinger 7 (1), Horváth B. 7, Triscsuk 8 (4), Vaszari 2 (1)

Cs: Nikcsevics 1, Rádl, Zsigmond V., Siti E. 1, Lelkes, Németh K.

Edző: Pål Oldrup Jensen

Békéscsaba: Sipeki – Csáki 1, Hajduch 1, Szögi, Tóth K. 4, Glusica 7, Gávai

Cs: Veress (Kapus), Nikolajenko 8 (5), Tóth S., Hanczvikkel, Kelemen 2, Dombi

Edző: Ökrös Csaba

Az eredmény alakulása: 6. p.: 4-2, 12. p: 6-5, 18. p.: 8-7, 27. p.: 13-9, 33. p: 16-11, 39. p.: 20-13, 47. p. 24-18, 52. p.: 29-19, 57. p: 30-21

Kiállítások: 10 illetve 4 perc

Hétméteresek: 6/6 illetve 5/5

Edzőszemmel:

– Kifejezetten jól védekeztünk, a második félidőben még keményebben dolgoztunk, mint az elsőben, akkor a támadójátékunk is feljavult, és a lerohanásaink is sikerültek. – Pål Oldrup Jensen az FKC edzője.

– A második félidőben szétesett a csapat, a gyors indítás gólokkal akkora különbség lett a hazaiak javára, hogy nem lett tétje a találkozónak.  – Ökrös Csaba a Békéscsaba edzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik