Sport

Siófoki siker az AsiaNet Kupán

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Siófok KC a fehérvári felkészülési tornán, így veretlenül lettek elsők a Balaton-partiak a Fehérvár KC előtt.

Meglehetősen korai kezdéssel búcsúzott az AsiaNet Kupa Székesfehérvártól, hiszen a záró nap első találkozóját délben, míg az utolsó mérkőzést kora délután, kettőkor rendezték. Így aztán nem lehetett azon csodálkozni, hogy igen foghíjasak voltak a Köfém csarnok lelátói – annak ellenére, hogy két jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. Jól szolgálta a torna a szeptember elsején rajtoló bajnokságra való hangolást, mindegyik gárda számára.

A Siófok KC-t ezúttal úgy igazán egyik együttes sem tudta megszorítani, a tavalyi bajnokság bronzérmese megérdemelten végzett az első helyen. A Fehérvár KC első napi bukdácsolása után már jobb teljesítménnyel rukkolt ki a folytatásban. Az, pedig igen biztató, a jövőre nézve, hogy a Zágráb ellen pályára lépő „második sorban” néhányan egészen jól muzsikáltak. Ezen a mérkőzésen Pål Oldrup Jensen a vendéglátók szakvezetője pihentette több kulcsjátékosát, így Vaszari Virág, Tilinger Tamara, Kristina Triscsuk, Azari Fruzsina és Emberovics Míra is civilben nézte társait. Így állt fel ezen a meccsen az FKC kezdő hetese: Trimmel – Lelkes, Zsigmond V., Siti E., Rádl, Nikcsevics, Becséri. Csere: Szikora (kapus), Horváth B., Kuhinkó, Németh N., Németh K.

A harmadik nap eredményei:

Siófok KC-Galérius Fürdő–Stabaek Handball (norvég) 30–27 (15–13)

Ld: Bódi 6 (4), Bogdanovics 5, Erdősi 5, ill. Si. Solberg 8 (3), Sa. Solberg 4, Mamelund 4, Karlhaugen 4

Fehérvár KC–Lokomotiv Zagreb (horvát) 27–23 (10–14)

Ld: Zsigmond V. 5 (3), Lelkes 5, Becséri 4, Németh K. 4, ill. Jankovic 7, Smiljanic 5

Az AsiaNet Kupa végeredménye:

1. Siófok KC-Galérius Fürdő  6 pont

2. Fehérvár KC                          4 pont

3. Lokomotiv Zagreb                2 pont

4. Stabaek Handball                0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik