Sport

Visszavágott a Siófok

Az AsiaNet Kupa női kézilabda felkészülési torna első mérkőzésén a Fehérvár KC vereséggel nyitott a Siófok KC ellen.

Két hete a Balaton-partján az FKC 22-17-es hátrányból fordított, és nyert 33-29-re. Ezt a sikert szerették volna megismételni a fehérvári lányok a hazai rendezésű hazai torna első napján. A rettentően sok hibával tarkított első félidőben felváltva vezettek a csapatok, de igazán nem találta az FKC a játék ritmusát. Zsinórban négyszer nem sikerült például Szikora Melinda hosszú indítása, így sem Azari Fruzsina, sem Vaszari Virág nem tudott élni a lehetőségekkel. A hazaiaknál Triscsuk Kristina, míg a túloldalon Bogdanovics Annamária vitte a prímet, ők bezzeg szinte minden helyzetükből betaláltak ebben az időszakban. Igazán egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól, így a sok gól ellenére is döntetlennel mehettek szünetre.

A fordulás után frissebbnek tűnt a Siófok, ez főleg annak volt köszönhető, hogy Imre Vilmos többet forgatta csapatát, minden benevezett játékosának lehetőséget adva. A Fehérvárban mindössze két mezőnyjátékost cserélt Pål Oldrup Jensen, de a közönség nagy örömére pályára lépett a már két éve visszavonult Siti Eszter. Kétségtelen azonban, hogy a pihenő nem tett jót a fehérváriaknak, mert pillanatok alatt három-négygólos előnyt kovácsoltak Bódi Bernadett, valamint Léránt Vivien vezérletével a vendégek. Más kérdés, hogy ezúttal közel sem láttunk jó kapusteljesítmény a hazaiaknál, hiányoztak a bravúrok, és bizony több hárítható lövés is beakadt. A második játékrészben lényegében végig futott az FKC az eredmény után, a Siófok magabiztossá vált, és végül megérdemelt sikerrel zárt, visszavágva a legutóbbi hazai vereségért.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár KC – Siófok KC – Galérius Fürdő 32-36 (16-16)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Öcsi, Felhő

Fehérvár KC: Szikora – Azari 5, Emberovics 2, Tilinger 7, Horváth B. 3, Triscsuk 10 (1), Vaszari

Csere: Trimmel (kapus), Siti E., Rádl 5

Vezetőedző: Pål Oldrup Jensen

Siófok KC – Galérius Fürdő: Kiss É. – Bódi 7 (1), Bogdanovics 9, Ábrahám 2, Léránt 5, Mörtel 1 (1), Erdősi 1

Csere: Futaki (kapus), Varga N. 5, Stevin 2, Németh Cs. 1, Szabadfi, Szalai B. 3

Vezetőedző: Imre Vilmos

Kiállítások: 6 perc illetve 2 perc

Hétméteresek: 2/1 illetve 4/2

Az eredmény alakulása: 6. p.: 4-2, 11. p.: 5-7, 15. p.: 10-9, 22. p.: 13-14, 28. p.: 16-16, 34. p.: 19-19, 41. p.: 22-24, 48. p.: 26-28, 52. p.: 27-30, 57. p.: 29-33

Edzőszemmel:

–  A kapusteljesítmény és a védekezés egyáltalán nem tetszett, harminchat kapott góllal nem lehet kézilabda mérkőzést nyerni. Mindenképpen ebben fejlődnünk kell, ezért fogunk dolgozni. Most egy kicsit meg kell nyugodni, remélem azt, hogy a pénteki mérkőzésünkön, a Stabaek ellen már jobban fog működni a védekezés, illetve a védelem és a kapus összmunkája is. –  Pål Oldrup Jensen az FKC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik