Sport

Sofron marad Székesfehérváron

A magyar jégkorong-válogatott tagja, Sofron István kitölti szerződését a Sapa Fehérvár AV19-nél. Chad Klassen távozik.

Mint ismert, Sofron István, az osztrák hokiliga előző kiírásának gólkirálya a nyarat a KHL újoncánál, a HC Levnél töltötte próbajátékon. A fiatal hokist dicsérték is Prágában, azonban nagy sajnálatára végül nem kapott szerződést, idő közben pedig a svéd MoDo is visszavonta az ajánlatát, amit még a nyár elején tett.

A svédek aztán újra bejelentkeztek érte, ám a kivásárlási árából jelentősen faragni szerettek volna, amibe a Sapa Fehérvár AV19 nem ment bele. Kinézett még egy esetleges AHL-es próbajáték, azonban a Fehérvár is javított még egyéves szerződése feltételein, melyet a játékos szerdán elfogadott, így kitölti kontraktusát nevelőegyesületénél.

Ocskay Gábor szakosztályigazgató a jegkorong.blog.hu-nak elmondta, Chad Klassen nem jelent meg a szerződésében szereplő határidőig Székesfehérváron, így ezt a klubnál egyoldalú szerződésbontásnak tekintik. Érdekesség, hogy a kanadai centernek ugyanaz az ügynöke, aki Derek Ryannek is, a 25 éves amerikai pedig nem a legszebb körülmények között távozott Fehérvárról.

A Sapa Fehérvár AV19 kerete a 2012-13-as szezonra

Kapusok: Bálizs Bence, Adam Munro.

Hátvédek: Juraj Durco, Hetényi Péter, Horváth András, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Harlan Pratt, Sille Tamás, Tokaji Viktor, Varga Arnold.

Csatárok: Kyle Bailey, Frank Banham, Benk András, Hajós Roland, Eric Johansson, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Magosi Bálint, Tyler Metcalfe, Mihály Árpád, Németh Attila, Sikorcin Ladislav, Sofron István, Tóth Adrián, Vas Márton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik