Sport

Meghalt az olimpia szuperszurkolója

conrad-readman-szurkolo (olimpia 2012)
conrad-readman-szurkolo (olimpia 2012)

Mindenhol ott volt, ahol csak lehetett, szinte egy sportágat se hagyott ki. A 49 éves sportrajongó pénteken a Velodrome-ban kapott szívrohamot, nem tudták már megmenteni.

Hónapok szorgos munkájával készült az olimpiai játékokra a 49 éves Conrad Readman. Az okleveles könyvvizsgáló állhatatos jegybeszerzési hadjáratának köszönhetően a nyitóünnepséget és naponta legalább három, összesen tizenhat különböző sportág viadalait tudta a helyszínen követni.

Látta többek közt, ahogy Michael Phelps beúszta magát a sporttörténelembe, látta versenyezni a brit nagy esélyesek közül Rebecca Adlingtont, Tom Daley-t, és – ahogy egyik fényképe tanúsítja – a magyar olimpiai bajnok Gyurta Dánielt is. Drukkolt a végül aranyérmet szerző brit szlalomkenu párosnak. Ott volt a nézőtéren a botrányos női párbajtőr elődöntőn is. Lelkesen kommentált és fényképezett: bejegyzései és képei mutatják, hogy a tollaslabdától a vízilabdán át a gyeplabdáig nem volt olyan látványosság, ami ne érdekelte volna.

Gyönyörű hetet tudhatott a háta mögött, pénteken is egy csodálatos napra készült, erről tanúskodik utolsó facebookos bejegyzése is: „Hatalmas nap ez a mai: cselgáncs, ökölvívás, végül asztalitenisz, de közben Velodrome, Victoria királynőnek és reméljük, hogy a brit csapatnak is aranyérem – könnyek fognak folyni.”

Jól érezte: sikerült mindkét favoritjának (Victoria Pendletonnak és a brit férficsapatnak az üldözéses versenyen) kiszurkolnia a győzelmet a kerékpáros versenyeknek otthont adó Velodrome-ban. Ott lett rosszul, úgy vélik, hogy szívroham okozta a halálát, a mosdóban találtak rá.

Péntek éjjel közölték édesanyjával a tragikus hírt, aki elmondta: „Még soha nem volt gond a szívével, nem is járt orvosnál vagy 15 éve. Úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit nagyon szeretett. Örülök, hogy ott volt, ahol volt, de képtelen lennék nézni ezek után az olimpiát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik