Sport

A brit triatlon-tesók sikere

brownlees (brownlees)
brownlees (brownlees)

A férfiak olimpiai triatlonversenyét a brit Alistair Brownlee nyerte a spanyol Gomez és a másik Brownlee-fivér, Jonathan előtt.

A hölgyek célfotóval zárult futamának izgalmait nem közelítette meg a férfifutamé, de azért ezúttal sem unatkoztak a nézők.

Főleg, hogy brit érmekre volt kilátás. Így, többes számban, mert a szakma szerint csak az volt a kérdés, hogy ha jó napot, vagy csak nem rosszat fognak ki a Brownlee-testvérek, akkor Alistair vagy Jonathan ér-e elsőként célba.

Az 1500 méteres úszás és a 40 kilométeres kerékpározás nem rázta szét különösebben a mezőnyt, méretes élboly indult neki a 10 kilométeres futásnak. Ahol azonban gyorsan megváltoztak a viszonyok, a Brownlee-fivérek pillanatok alatt szétszedték a mezőnyt, csak a szintén remek futó, 2008-as világbajnok spanyol Javier Gomez tudta tartani velük a lépést.

Az iramot Alistair Brownlee diktálta, aki a hajrára végül egyedül maradt, még zászlólengetésre is maradt ideje a cél előtt. Gomez nem bírta a tempót, második lett, Jonathan Brownlee pedig annak ellenére elcsípte a bronzérmet, hogy egy korábbi szabálytalanságért büntetésből 15 másodpercet várakoznia kellett, mielőtt tovább futhatott volna.

Eredmény – triatlon, férfiak
1. Alistair Brownlee (brit) 1:46.25 óra
2. Javier Gomez (spanyol) 1:46.36
3. Jonathan Brownlee (brit) 1:46.56

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik