Sport

Berki: Ma minden tökéletes volt

berki krisztián (berki krisztián, )
berki krisztián (berki krisztián, )

Az olimpiai bajnok tornász szerint ebben az évben most mutatta be legjobb gyakorlatát. Ez vezetett ahhoz, hogy megnyerje az aranyérmet.

Ahogyan arról beszámoltunk, Berki Krisztián megnyerte a lólengés döntőjét Londonban, ezzel első olimpiáján rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott.

„A gyakorlatom és az eredményem után a sírás kerülgetett, nagyon boldog voltam. Nagyon jól éreztem magam a verseny alatt, nem volt bennem semmi feszültség, úgy érzem, sikerült megcsinálnom a gyakorlatot úgy, ahogy szerettem volna.

Addig, amíg nem jöttek ki a pontszámok, azt hittem, hogy Smith fog nyerni, hiszen nagyon jól dolgozott a lovon. Szurkoltam is neki a verseny alatt, hiszen hazai közönség előtt nem könnyű versenyezni, és ő, valamint a harmadik helyezett fiatal srác is tökéleteset nyújtott. Minden passzolt, a lelki és a fizikai állapotom is, itt van a kezemben az aranyérem, és ennél több nem is kell” – így Berki.

„Boldog vagyok, mert a világ legjobbja végzett előttem, nincs okom szégyenkezni a szereplés miatt. Azért jöttem ide, mint mindannyian a brit olimpiai csapatban, hogy képviselük a hazánkat. A csapatbronz és mostani ezüst felülmúlja a várakozásainkat. Megtiszteltetés volt ezen az olimpián szerepelni. A britek történelmet írtak, a magyarok történelmet írtak. Nagy nap ez a sportágnak” – mondta cseppet sem csalódottan Louis Smith, a hazaiak klasszisa.

“Valószínű kell egy kis idő, amíg felfogom, mi történt körülöttem. Az első olimpiámon két bronzérmet nyertem, hihetetlen” – mondta Max Whitlock, a harmadik helyezett fiatal brit.

„Ebben az évben pihenni fogunk az edzőmmel, de lehet még motivációt találni ezután is, ezzel nem lehet gond a későbbiekben” – tette hozzá még a későbbiekben Berki Krisztián, a magyar olimpiai csapat harmadik londoni aranyérmese.

Azért beszélt többes számban, mert edzőjével, Kovács Istvánnal szinte egy emberként dolgozták végig a felkészülést.

“Úgy éreztem, lehet, hogy elfogult vagyok, hogy Krisztián gyakorlata valamivel jobb volt, mint Smithé. Krisztián könnyedebben tudja bemutatni a gyakorlatát, mint a brit srác. Azért amikor lejött Smith, egy kicsit megijedtem, hatalmas közönség mellett és hangulatban kellett pontozni. De ezen a tornán nagyon jók, korrektek a pontozók. Boldog vagyok, de még nem tudtam felfogni a helyzetet, kis üresség van bennünk” – mondta a mesteredző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik