Sport

Lépéselőnyben a Videoton FC

Az Európa Liga 3. selejtező körének első mérkőzésén a Videoton FC egy nullára legyőzte a belga Gent csapatát.

Békésen sétálgattak a kék-fehér vendégszurkolók Székesfehérvár belvárosában már a délelőtti órákban, jelen esetben nem kellett kordonokkal védeni a várost, és korántsem volt akkora a szigorúság a rendfenntartók részéről, mint legutóbb a Slovan Bratislava ellen.

A Videoton a jelenlegi lehető legjobb összeállításában fogadta a belga pontvadászat negyedik helyén végzett együttest. Jelentősen átalakult a Vidi kezdő tizenegye a legutóbbi bajnoki óta, mindössze Mladen Bozsovics, valamint Nikola Mitrovics maradt meg hírmondónak ebből a csapatból. A magyar szekciót, pedig Sándor György, Gyurcsó Ádám, Tóth Balázs és Nikolics Nemanja képviselte.

Sokáig úgy tűnt, hogy meggyűlhet a baja a fehérvári gárdának, hiszen az első komolyabb helyzet a vendégek előtt adódott, de Bozsovics helyezkedési hibáját Melli használta ki kis híján, de szerencsére az oldalhálóba lőtt. Aztán akadt lehetősége a Videotonnak is, Gyurcsó robogott el a szélen, befelé vezette a labdát, de közeli lövése mellé szállt. Majd a félidő utolsó percében a Gent megszerezhette volna a vezetést, de Van der Bruggen hét méterről a felső kapufát találta telibe.

A szünet után másik arcát mutatta a Vidi, sokkal aktívabban támadtak, ezt jelezte egy Olivera, és egy Sándor próbálkozás. A 78. percben aztán megtört a jég, Kovács István játszott középre a 16-os bal oldaláról, Nikolics Nemanja 18 méterről kapura lőtt, a labda a becsúszó César Arzón megpattant, a labda, pedig a kissé kint álló kapus fölött a hálóba esett. A Gent a hajrában mindent egy lapra feltéve támadott, de Ibrahima Conté fölé szálló fejesén kívül érdemleges helyzetük nem volt.

Kétségtelen, hogy fel van adva a lecke a fehérváriaknak, de legalább előnnyel vághatnak neki a belgiumi kalandnak egy hét múlva. Egy biztos: iszonyatosan nehéz kilencven perc vár rájuk az Open stadionban.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – KAA Gent 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, 5900 néző

Vezette: Mazzoleni (Maggiani, Padovan) mindhárom olasz

Videoton: M. Bozsovics – Brachi (Szolnoki, 75.), Caneira, P. Vinícius, Stopira – Tóth B (Renato Neto, 87.)., Mitrovics – Gyurcsó, Sándor Gy. (Kovács I., 61.), F. Oliveira – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gent: Padt – Rafinha, Melli, Arzo, Mareval- Conté, N’Diaye, Van der Bruggen – Messoudi (Remacle, 72.), Arbeitman, Brüls (Soumahoro, 82.)

Vezetőedző: Trond Sollied

Gólszerző: Nikolics N.

Edzőszemmel:

– Megvalósítottuk azt, amit elterveztünk: bizonyos területeket átengedtünk az ellenfélnek, ez az előre megbeszélt taktikánk része volt. Nagyon elégedetté tesz, hogy a fiúk ismét megvalósították azt, amit kértem tőlük. A nagyobb helyzeteket mi alakítottuk ki, és ahogy telt az idő, egyre jobban elkaptuk a fonalat, a mérkőzés vége felé pedig még volt lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk. Jelenleg előnyben vagyunk, hiszen úgy nyertünk, hogy nem kaptunk gólt, de tudjuk, hogy nagyon nehéz visszavágó előtt állunk. A fiúk ma nagyon fegyelmezetten, óriási szívvel küzdöttek, egy edzőnek megtisztelő, hogy ilyen játékosokkal dolgozhat együtt, ezekért a srácokért megéri felkelni minden reggel. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– Nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével, főleg a második játékrészben egyáltalán nem azt mutattuk, amire képesek vagyunk, sajnos nem sok támadást vezettünk. Már előzetesen is tisztában voltam vele, hogy a Videoton nagyon erős csapat. Elég szerencsétlen gólt kaptunk, de ettől függetlenül továbbra is optimista vagyok a továbbjutást illetően, teljesen nyílt a csata. Hazai pályán sokkal többre vagyunk képesek, remélem, hogy ezt be is bizonyítjuk. – Trond Sollied a KAA Gent vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik