Sport

Nagy csata lesz!

Csütörtökön az Európa-liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén fogadja a Videoton FC a belga KAA Gent csapatát. Mindkét gárda szakvezetője nyilatkozott a találkozó előtt.

Paulo Sousa szokás szerint jókedvűen érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol kiderült, hogy komoly ellenfélnek tartja a nagy múltú belga együttest.

– Nagyon örülök annak, hogy eljutottunk idáig. A Gent nagyon komoly ellenfél, ezzel teljesen tisztában vagyunk, hiszen sok erőssége van a csapatuknak. Azt tudjuk, hogy rendkívül jó eredményeket értek el, korábban, a csoportkörig jutottak el, tavaly ugyan kihagyták a kupasorozatot, de a bajnokságban jól teljesítettek. Komoly támadófutballt játszanak, agresszív játékot várok tőlük, biztos, hogy nyomást próbálnak gyakorolni a kapunkra. Erősebb csapatnak tartom a Gentet, mint a Slovant, a szlovák csapat rendkívül sok támadóalternatívával rendelkezett, míg a Gent sokkal nagyobb iramban játszik. Természetesen más a bajnokság, és más a nemzetközi kupa. Vasárnap ugyan döntetlent játszottunk, de a második félidőben így is jobban teljesítettünk, remélem, ezúttal a helyzeteinket értékesíteni fogjuk. Hogy mekkora a játékosok piaci értéke azt maga az adott bajnokság is befolyásolja, az nem is kérdés, hogy a belga magasabban jegyzett, mint a magyar. A Gent nagyon jó játékosokból áll, ebben lehet különbség, mi azonban megpróbáljuk ezt eltüntetni a pályán. – nyilatkozta a Videoton vezetőedzője.

A belga gárda norvég mestere sem megy a szomszédba, már, ami az önbizalmat illeti. Az biztos, hogy a luxemburgi Differdange 03 együttesénél nagyobb játékerőt képvisel a Vidi, és ezzel azért tisztában van ő is.

– A kezdőcsapatot csak holnap hirdetem ki, de senki ne aggódjon, erős csapattal fogunk kiállni. Egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem sokat tudok a Videotonról, a Slovan elleni meccsüket láttam csak. A legfontosabb, hogy több gólt lőjünk, mint amennyit kapunk. A mérkőzésen egyébként bármi előfordulhat, elképzelhető, hogy úgy alakul a mérkőzés, hogy a lefújás után elégedett leszek mondjuk egy döntetlennel is.- mondta Trond Sollied.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik