Sport

Karakas Hedvig ötödik lett

karakas-hedvig(3)(960x640).jpg (karakas hedvig, )
karakas-hedvig(3)(960x640).jpg (karakas hedvig, )

Az UTE 22 éves cselgáncsozója a bronzmérkőzésen kikapott francia riválisától, így az ötödik helyen zárta az olimpiát.

Legjobb 32:
Karakas Hedvig első mérkőzésén a spanyol Bellorin Concepciont verte. A mérkőzés elején a magyar versenyző kezdeményezett, meg is intették ellenfelét, de aztán elég szerencsétlenül belelépett a rutinos 31 éves spanyol akciójába, így yuko hátrányba került.

Világbajnoki bronzérmesünk azonban nem adta fel, alig egy perccel a vége előtt ippont dobott ellenfelén, és továbblépett. Ellenfele a brazil Silva Rafael volt a legjobb 16 között.

Legjobb 16:
A brazil agilisabban kezdett, és wazari előnyt szerzett, majd egy újabb akcióját megkontrázta a magyar. A bíró megállította a mérkőzést, egy darabig senki nem tudta miért, egyedül talán Karakas sejtette az igazi okot – a brazil Silva Rafaelt az új szabályok értelmében tiltott szándékos lábfogásért leléptették.

Karakas így a legjobb nyolc közé jutott, ahol a a román Caprioriu és a dzsibutiból érkezett Raguib közti mérkőzés győztese lesz az ellenfele.

Negyeddöntő:
Mint kiderült, a legjobb négy közé jutásért Corina Caprioriuval kellett szembenéznie Karakasnak. Öt percen át küzdöttek az első pontért, azonban egyik cselgáncsozó sem tudott tiszta dobást vagy akciót végrehajtani.

A ráadásban a román sportoló szemmel láthatóan elfáradt, Karakas pedig sokkal aktívabb volt, ám a plusz három perc elteltével a bírók érthetetlen módon a kék zászlót, vagyis Caprioriut hozták ki győztesnek 2-1 arányban, ezzel egyszersmint megfosztották a magyar cselgáncsozónőt a döntőbe jutás lehetőségétől.

Vigaszág:
A magyar cselgáncsozó a vigaszágon vigasztalódott. Ott az orosz Irina Zabldunia ellen lépett tatamira, és szinte megismétlődött a román rivális elleni mérkőzés, ugyanis öt perc alatt szinte semmi sem történt.

A ráadásban azonban aranypont döntött a magyar cselgáncsozó javára, amikor támasztott gáncsolással földre küldte az oroszt, így yukóval megnyerte az összecsapást.

Karakas Hedvig a bronzéremért küzdhet a továbbiakban.

Bronzmérkőzés:
Automne Paviával került össze a magyar cselgáncsozó a bronzért folyó csatában, ám az egész nap a lábát fájlaló Karakas nem tudott olyan elánnal küzdeni a francia ellen, mint ahogy tette azt korábban. 

Mindkét dzsúdóst figyelmeztették a bírók passzivitás miatt, majd végül Karakast megintették, így egy yukót írtak fel Pavia neve mellé.

A magyar olimpikon hiába küzdött a hátralévő percekben, nem tudta földre vinni az ellenfelet, így végül az ötödik, pontszerző helyen zárta a londoni olimpiát.

“Fantasztikus számomra ez az ötödik hely, mert amikor megsérültem, még az sem volt biztos, hogy egyáltalán jöhetek az olimpiára” – jelentette ki Karakas Hedvig. “Amikor legutóbb találkoztunk, ez a francia lány fél perc után eldobott, úgyhogy a mostani teljesítményem ennél sokkal jobb volt, annak elenére, hogy már nagyon éreztem a lábamat.”

Illés Sándor, Karakas edzője szerint a francia Pavia megérdemelten nyert.
“Ez így sikerült, a két intés jogos volt, Hedvignek egy kicsit agresszívebbnek kellett volna lennie. Végig a francia akarata érvényesült, sajnos Hedviget a sérülése is hátráltatta.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik