Sport

Továbbjutott a Videoton FC!

Az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján nem született gól a Sóstói stadionban, de ez elég volt ahhoz, hogy a fehérváriak továbblépjenek a következő körbe.

Most, vagy soha! – hangzott el a Videoton szurkolók szájából a találkozó előtt néhány perccel. Nem vitás ez a harmadik év zsinórban, hogy a fehérváriak próbálkoztak a nemzetközi kupában, és eddig egyszer sem sikerült továbblépniük a második fordulóba. A Pozsonyban elért egy egyes eredmény azonban esélyt adott ahhoz, hogy ez a sorozat megszakadjon.

Mindenesetre a piros-kékek fogadkoztak, és bíztak abban, hogy győztesen zárják az összecsapást. Fehérváron ritkán látható rendőri, és biztonsági előkészület várta a szlovák szurkolókat. Tegyük hozzá ez egyáltalán nem volt alaptalan, hiszen az odavágón is történt néhány atrocitás.

Nagyszerű élőkép vezette fel a találkozót, a nemzeti színeinkből összeállított zászlókat lobogtatták a szurkolók, miközben énekelték a Himnuszt.

Az első félórában a Slovan kezdeményezett többet, sokkal veszélyesebbnek tűnő helyzeteket dolgoztak ki, leginkább a 29. percben Filip Sebo oldalhálót eltaláló lövésénél fagyott meg a vér a hazai drukkerek ereiben, mivel a szlovák támadó szabadon vehette át a jobbszélről beküldött labdát, és kapáslövésére kissé későn eszmélt Mladen Bozsovics.

A szünet után megélénkült a játék, végre megszületett az 54. percben az első Vidi kapura lövés is, Gyurcsó Ádám 20 méteres lökete kerülte el Matus Putnocky kapuját. Majd a 66. percben Filipe Oliveira csípett el egy kipattanó labdát, és ígéretes helyzetből 16 méterről egyből kapura bombázta, de a labda ismét mellé szállt. Ahogy fogyni kezdett az idő úgy lettek keményebbek a belépők is, és bizony Antony Gautier játékvezetőnek többször kellett a sárga lapért a zsebébe nyúlnia. Aztán a 84. perc hozhatta volna meg a meccslabdát, de Gyurcsó ajtó-ablak helyzetben kihagyta a kihagyhatatlant Kovács István kiugratása után. A válogatott középpályás 7 méterről rendkívül erőtlen lövést küldött a Slovan kapujára. Ez majdnem megbosszulta magát, mert egy percen belül kétszer kerültek a szlovákok százszázalékos helyzetbe. Előbb Bozsovics védte bravúrral Nicolas Gorosito gólba tartó lövését, majd Kamil Kopunek távoli lövését ütötte ki a végére főszereplővé vált montenegrói hálóőr. Meleggé tették a vendégek a hosszabbítást, de már nem tudtak újítani, így a Videoton FC az idegenbeli rúgott gólnak köszönhetően továbblépett a következő fordulóba, ahol a belga Gent csapat vár a fehérváriakra.

Jegyzőkönyv:

Videoton Fc – Slovan Bratislava

Székesfehérvár, 8028 néző

Vezette: Gautier (Annonier, Jeanne (franciák)

Videoton: M. Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Caneira, Stopira –Tóth B. (Kovács I., 68.), Mitrovics – Gyurcsó (Torghelle, 87.), Sándor Gy., Oliveira (Walter, 81.) – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

Slovan Bratislava: Putnocky – Bagayoko (Janosik, 89), Gorosito, Pauschek, Luksik – Halenár (Hlohovsky, 78.), Kopunek, Grendel (Szarka, 83.) – Sebo, Milinkovics, Peltier

Vezetőedző: Vladimir Weis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik