Sport

A labda a Vidi térfelén pattog

Csütörtökön este a Videoton FC Európa-liga selejtező visszavágón fogadja a Slovan Bratislavát, a két csapat mestere nyilatkozott az esélyekről.

 

Egy esztendővel ezelőtt, nyert ugyan hazai pályán a Sturm Graz ellen a Videoton 3-2-re, de ez kevés volt ahhoz, hogy a csapat a BL selejtezőből továbblépjen, mivel az első találkozót két góllal az osztrák bajnok nyerte. Ezen az összecsapáson még a Vidi kezdőcsapatában játszott, és gólt ért le Elek Ákos. A válogatott középpályás azóta megjárta a Törökországot, szerdától, pedig a DVTK játékosa lehet, mivel a fehérváriak megegyeztek a borsodi klubbal.

Ez a rövid hír vezette fel az Európa-liga csütörtöki párharcának hivatalos sajtótájékoztatóját. Kétségtelen, hogy a piros-kékek egy héttel ezelőtt Pozsonyban elért 1-1-es eredménye után joggal mondhatjuk azt, hogy a párharc esélyesévé lépett elő a Vidi. Paulo Sousa a fehérváriak vezetőedzője mindenesetre bizakodónak tűnt. „Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, és ugye minimum 180 percig tart ez a párharc, amelynek egyelőre az első kilencven percén vagyunk túl. Remélhetőleg ugyanolyan jól fogunk teljesítni, mint ahogy azt Pozsonyban tettük, és hasonló teljesítménnyel kiharcolhatjuk a továbbjutást. A Slovan több játékosa úgy nyilatkozott, hogy tovább kell jutniuk egy magyar csapattal szemben, mi ezt szeretnénk megcáfolni, és amennyire csak lehet meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. Bízom abban, hogy még az első mérkőzésen mutatott játéknál is többre leszünk képesek. Tudjuk azt, hogy ellenfelünk vezetőedzője néhány játékost megbüntetett, vagyis még agresszívebb, kemény játékra számíthatunk tőlük, de bízom a mieinkben. A szlovákok tévednek, hogy könnyebb meccs vár rájuk, mint Pozsonyban. Egy biztos, hogy itt Sóstón sem lesz egyszerű, de nekünk nem lehet más célunk, hogy a szurkolóink segítségével túllépjünk ezeken.” – mondta a Vidi szakvezetője.

Kovács István a Videoton utánpótlás válogatott tehetsége ugyan nem kapott lehetőséget Pozsonyban, de úgy nyilatkozott, hogy az első találkozón látottak ismeretében egyáltalán nem lesz sétagalopp a csütörtök esti mérkőzés, de bízik csapata továbbjutásában. Arra a kérdésre ugyan nem tudott felelni a középpályás, hogy pályára fog-e lépni. Sousa nyitva hagyta ezt azzal, hogy a játékos a felkészülés során már gólokkal bizonyított, de a Kovács nemcsak a jelen, hanem a jövő játékosa, de a csapatból bárki ülhetett volna ott, a sajtótájékoztatón.

Vladimir Weis a Slovan szakvezetője ötven-ötven százalékos esélyt adott mindkét csapatnak, ám hozzátette, hogy ők nyerni jöttek Fehérvárra. Arról, pedig, hogy kiket, és milyen mértékben büntetett meg nem szólt, klubja belügyének tekintette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik