Sport

Minden kívánság így teljesüljön!

Kiegyenlített találkozón a Videoton FC számára a lehető legkedvezőbb eredmény született Pozsonyban az Európa-liga selejtezőjének első mérkőzésén.

„A legjobb formában szeretnénk játszani, hiszen az elmúlt egy évben pontosan azért dolgoztunk nagyon keményen, hogy az európai kupaporondon szerepelhessünk.” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője. Kétségtelen elvárás volt ez a piros-kék gárdával szemben, hiszen az előző években sem a Bajnok Ligája, sem az Európa-liga selejtezőjéből nem tudtak továbblépni az első párharcok után. A Slovan Bratislava – bár tavaly a BL-ben, és az EL-ben is bíztatóan szerepelt – mégsem tűnt olyan félelmetesnek, mint azt előzetesen több orgánum is bezengte. Abban mindenki kiegyezett volna a mérkőzés előtt, hogy legalább egy gólt lőjenek, és ne kapjanak egynél többet. Igaz, hogy ez az óhaj végül is teljesült, ám az más lapra tartozik, hogy az összecsapás első találata Filip Sebo nevéhez fűződött, aki a 26. percben Lester Peltier jobb oldali beadását, jobbal, félfordulattal lőtte a kapu bal oldalába lőtt. Szerencsére a gól nem zavarta meg a Videotont, és három perccel később már Filipe Oliveira góljának örülhetett a Pozsonyba szép számmal ellátogató, közel ezerfős Vidi-tábor. A portugál középpályás a több védőt is kicselező Sándor Györgytől kapott egy remek labdát, majd 12 méterről emelt a kapuba. Mindenesetre az áhított „lőtt gól” már megvolt, bár ezután a Slovan többet kezdeményezett, a fehérvári gárda egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A szünet után is a pozsonyiak próbáltak irányítani, de támadásaik meddőnek bizonyultak, nem volt bennük kellő az átütőerő. Igaz ugyan, hogy a második félidő elején egy szöglet után a rövid sarokra érkező Peltier fejelt, és Mladen Bozsovicsnak nagyot kellett védenie. Később több ígéretes helyzetig is eljutottunk, egyre bátrabban játszunk, szögleteket harcolunk ki. A hosszabbításban, pedig meccslabdája is volt a Vidinek: Sándor Gy. átadása után a csereként beállt Torghelle Sámdor lépett ki, a szlovák kapus azonban lábbal védett. A kipattanót aztán Oliveira lőtte rá éles szögből, de Pavel Kovác kiütötte.

A Videoton FC tehát jól rajtolt, és kedvező pozícióból várhatja a jövő csütörtökön megrendezésre kerülő visszavágót.

Jegyzőkönyv:

Európa Liga selejtező, 2. kör, első mérkőzés

Slovan Bratislava – Videoton FC 1-1 (1-1)

Pozsony, Pasienky stadion, 6248 néző

Vezette. A Nikolajev (orosz)

Slovan Bratislava: Kovac – Luksik, Pauschek, Gorosito, Bagayoko – Peltier, Grendel (Mészáros, 78.), Kladrubsky (Sabo, 66.), Milinkovic, Sebo – Halenar (Szarka, 86.)

Vezetőedző: Vladimr Weis

Videoton: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinicius, Caneira, Stopira –, Tóth B. (Szekeres A., 88.), Mitrovics –  F.Oliveira, Sándor Gy., Gyurcsó (Walter, 80.) – Nikolics N.(Torghelle, 75.)

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Sebo illetve F. Oliveira

Edzőszemmel:

– A döntetlen igazságos, mert egy nagyon jó ellenféllel játszottunk. Nagyon jó feltételekkel rendelkező klub volt az ellenfél. Meg kell dicsérjem a játékosaimat, bár annak ellenére, hogy azt kértem, hogy ne veszítsünk feleslegesen labdát, ezt elkövettük. A Videoton azonnal megbüntette az egyetlen igazi nagy hibánkat a meccsen. Az 1-1 nem a legjobb eredmény, de maradt még esély a visszavágóra. – Vladimir Weis a Slovan Bratislava vezetőedzője.

–  Úgy érzem, kis előnyhöz sikerült jutnunk, de ez még csak az első kilencven perc volt a párharc során. Nagy eredmény ez nekünk, hiszen nagyon nagyra tartjuk a Slovant, pontosan tudjuk, mennyire erős csapat. Szeretnék minden játékosomnak gratulálni. Jól játszottak, taktikusak voltak, fantasztikusak munkát végeztek, amit előzetesen elképzeltünk, azt végrehajtották. Természetesen a visszavágón szeretnénk úgy játszani, hogy több gólt lőjünk, mint az ellenfél.  – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik