Sport

Gólzáporos svéd és brazil győzelem

lotta schelin (lotta schelin)
lotta schelin (lotta schelin)

A londoni olimpia női futballtornájának nyitónapján Brazília 5-0-ra legyőzte Kamerunt, míg a svédek 4-1-re lépték le Dél-Afrikát.

A dél-amerikai ország csapata már hét perc után előnybe került, ugyanis Franciele egy remek szabadrúgásgólt akasztott Kamerun kapujába: 18-ról a sorfal fölött tekert be.

A két csapat közti különbség a 10. percben ismét világossá vált, akkor ugyanis Costa fejese landolt a gólvonal mögött, majd egy hosszabb gólcsend következett (2-0).

Az újabb találatra a 73. percig kellett várni: Marta értékesített egy megítélt büntetőt, majd nem sokkal később Cristiane is feliratkozott a gólszerzők közé. A kegyelemdöfést Marta vitte be, mivel a 88. percben a brazilok ötödik találatát is megszerezte.

A svéd hölgyek is fiesztát rendeztek Dél-Afrika ellen úgy, hogy a félidőben háromgólos északi vezetést mutatott a Coventry Stadion eredményjelzője.

Fischer, Dahlqvist majd Schelin köszönt be az afrikaiaknak 21 perc alatt, de az első játékrészben a sárga-kékek háromszor is a kapufát találták telibe.

A fordulás után elképesztő találattal szépített Modise, ugyanis észrevette, hogy a svéd hálóőr kint áll a kapujából, így a félpályáról küldte meg a labdát, ami szépen be is hullott Lindahl feje fölött. A közte hármat az északiak kulcsjátékosa, Lotta Schelin állította vissza (3-1), és ez is lett a találkozó végeredménye.

Az olimpiát a házigazda britek győzelme nyitotta, majd a címvédő Egyesült Államok és a világbajnok Japán is sikerrel indította az ötkarikás játékokat.

Eredmények – olimpiai labdarúgótorna, nők

E csoport:
Kamerun – Brazília 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Franciele (7.), Costa (10.), Marta (73., 88.), Cristiane (80.)

F csoport:
Svédország – Dél-afrikai Köztársaság 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Fischer (7.), Dahlqvist (20.), Schelin (21., 63.) illetve Modise (60.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik