Sport

Belga vagy luxemburgi?

Már „csak” meg kell nyernie a Slovan elleni visszavágót a Videotonnak, és nagyjából lehet tudni, hogy ki lesz a következő ellenfelük a fehérváriaknak az EL-ben.

A Slovan Bratislava elleni 1-1-es döntetlen után kedvező pozícióból várhatja a piros-kék alakulat a jövő csütörtökön megrendezésre kerülő Európa Liga selejtező mérkőzést. Amennyiben ezt az akadályt sikerrel veszi a csapat, úgy már megvan, hogy kivel játszhatnak a selejtező kör újabb fordulójában. Az UEFA Nyoni közpotjában ugyanis – ahogy ezt már évek óta megszokhattuk – előre kisorsolják a párosításokat. Így a Vidi továbblépése esetén a luxemburgi Differdange 03 és a belga KAA Gent párharcának győztesével találkozhat. Mivel a belga gárda idegenben 1-0-ra nyert, így nagy valószínűséggel a gentiekkel csaphat össze Paulo Sousa csapata.

Az is biztos, hogy a selejtező harmadik körében a mérkőzés időpontja augusztus 2., illetve augusztus 9., és az első találkozót Székesfehérváron rendeznék, ha a Videoton lesz a résztvevő fél. A főtáblára jutáshoz azonban ez még nem elég, ugyanis még egy play-off kört is sikerrel kell vennie a csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik