Sport

„Egyenesen a Hungaroringre”-kedvezmény a hazai nézőknek

Több intézmény és vállalat sikeres együttműködésének köszönhetően a szervezők rendkívül kedvezményes utazási és belépési lehetőséget biztosítanak a hazai nézők számára.

A keddi budapesti felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Ostermann Forma 1 Kft., a MÁV-Start, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ összefogásának eredményeképpen a 9990 forintért megvásárolható belépőjeggyel július 29-én az ország legtávolabbi pontjáról is ingyen elérhető tömegközlekedéssel a Magyar GP.

A belépővel ingyenesen lehet majd közlekedni a MÁV, a Volán és a BKK járatain és az Árpád-híd – Mogyoród különjáraton.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnöke elmondta, hogy eddigi tapasztalatai szerint a magyarországi verseny nyereséges.

„Összességében sokkal többet hoz a konyhára, mint amennyit elvisz” – jegyezte meg, majd kitért arra is, hogy korábban nagyon magas árakkal dolgoztak a vendéglátósok a Hungaroringen, de mostanra változott a helyzet. „Szabályoztuk az árakat, egy sör hatszáz forintba kerül majd” – tette hozzá.

A Hungaroring Zrt. elnöke elmondta, hogy a legkorszerűbb LED-falakat szerelik fel, „pontosan olyanokat, mint az új Wembley Stadionban”. Majd hozzátette, hogy a nemzeti színekre festett székekkel felszerelt Gold 5 tribünt a Magyar GP-n avatják fel.

A viadalra több sztár is ellátogat: ott lesz a Magyarországon filmet forgató Bruce Willis és az aznap a fővárosban koncertező Brian Adams is.

Gerstl Péter, az Ostermann Forma 1 Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy a jegyeladások az elmúlt évihez hasonlóan állnak, azzal a különbséggel, hogy a magyarországi adatok „gyengék”, míg a külföldieknél 40-45 százalékos emelkedés tapasztalható.

„Éppen ezért a hazai érdeklődőket szerettük volna aktivizálni, egyben segítséget nyújtani a kedvezményes lehetőséggel – mondta. – Összesen tízezer ilyen jegy van, és folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket, mennyi áll még rendelkezésre.” Elmondta: az új, Gold 5-ös tribünre szóló belépők egyúttal a Brian Adams-koncertre is érvényesek lesznek.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese azt hangsúlyozta, hogy az F1-es futamok közvetítéseinek nézettségi adatai eddig minden várakozást felülmúltak: „Rendszeresen nyolc-kilencszázezer néző tekinti meg a versenyeket az m1-en, és több százezren hallgatják a rádióban a közvetítéseket.”

Szabó László Zsolt megjegyezte, hogy összesen hetven szakemberük dolgozik majd a versenyen, húszan az ide érkező – saját műsort készítő – tíz televíziós társaság munkáját segítik, a további ötven pedig az m1 adásában működik közre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik