Sport

Csak a B csoportban indul Kecskemét kosárcsapata

Hivatalossá vált az eddigi szóbeszéd: Stojan Ivkovic vezetésével a férfi-kosárlabdabajnokságban csak a másodosztályban vesz részt a Kecskemét.

Egy az elmúlt években komoly hazai kosárlabdabástyává alakuló város a következő szezonban csak a B csoportban képviselteti magát – írja tudósításában a kesport.hu oldal.

A Kecskeméti Sportegyesületek Működtető Kft. körül kialakult pénzügyi bizonytalanság, és a korábbi tartozások miatt a kosárlabda-szakosztály – amelynek egyébként nem voltak elmaradásai a cégen belül – úgy döntött, külön gazdasági társaságot hoz létre KTE Kosárlabda Klub Kft. néven, és a csapatot a B ligában indítja.

A korábbi kft.-hez tartozott a kézilabda- és a röplabdacsapat is, ezek sorsa ezidáig ismeretlen, előbbinél szó van a Veszprém és a Pick Szeged segítségéről, utóbbi együttes viszont még nem adott magáról életjeleket.

A céget 11 kecskeméti vállalkozás hozta létre, ezek tavalyi éves árbevétele meghaladta a 30 milliárd forintot (önkormányzati tulajdonrész nincs a klubban). Az ügyvezető Sörös Jenő lesz, aki korábban az Univer KSE néven szereplő kosárcsapatnál dolgozott marketing- és kommunikációs vezetőként.

Az új kosárcsapat célja, hogy egy év alatt visszajusson az A csoportba. A KTE név használatát az Univer Zrt. vezérigazgatója, Szarka Balázs engedélyezte az új csapatnak.

Stojan Ivkovic szakmai igazgató pár éven belül már a nemzetközi kupaszereplést érné el a csapattal, amely mellett kitartottak klasszis játékosok is, így a válogatott Wittmann Krisztián éppen hétfőn írta alá új, kétéves szerződését. Marad Bencze Zoltán, Dénes Gábor és Hegedűs Gergely is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik