Sport

Felmérés a férfiak focinézési szokásairól

foci-tévében (futball, televízió, )
foci-tévében (futball, televízió, )

Feleségével vagy barátnőjével nézi a futball Európa-bajnokság mérkőzéseit a magyar férfiak csaknem 40 százaléka - derült ki egy felmérésből.

Míg a 18-55 éves férfiak közül csupán minden tizedik tévézik hétköznapokon a barátaival, az Eb-meccsek kedvéért hatszor ennyien ülnek barátaikkal a képernyő elé valamelyikük lakásában, a válaszadók 39 százaléka pedig feleségével vagy barátnőjével nézi otthon a meccset.

A döntő az összes meccshez képest is sokkal inkább közösségi esemény: tíz férfi közül hat a barátaival együtt szeretné nézni a mindent eldöntő összecsapást; 47 százalékuk pedig nyilvános helyen, másokkal együtt szurkolva követi majd az utolsó meccset – derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felméréséből.

A férfiak háromnegyede minden programját a meccseknek rendeli alá, azaz élőben akarja követni a viadalt. A megkérdezettek 10 százaléka valamilyen formában rögzíti a mérkőzéseket: közülük a legnagyobb arányban azért tesznek így, hogy a nekik megfelelő időpontban ülhessenek szurkolni a képernyő elé. A rögzítést tervezők harmada azért veszi fel az egyes meccseket, hogy többször is visszanézhesse.

A felmérés szerint az Európa-bajnokság férfi közönségének 60 százaléka a magyar csapat távollétében is talál magának kedvencet. A legnépszerűbbek a címvédő spanyolok, őket a németek követik.

Az összegzés felidézi: közvetlenül a kontinensviadal előtt a magyar férfiak 73 százaléka tervezte, hogy valamilyen gyakorisággal követi az összecsapásokat; a reprezentatív felmérés az ő meccsnézési szokásaikat vizsgálta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik