Sport

Cseh öröm, görög bánat

A cseh válogatott kedden 2-1-re legyőzte a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a görög csapatot, amely így nehéz helyzetből várja a folytatást.

A első fordulóban az oroszoktól a nyitókörben kikapó – azaz “az életükért küzdő” – csehek óriási iramban kezdték a találkozót, a görögök pedig láthatóan nem voltak felkészülve a rohamokra, így Michal Bílek együttese már a hatodik percben két góllal vezetett. A visszafogott görög csapat – amelyben a súlyos sérülést szenvedett Avram Papadopuloszt és a kiállítása miatt eltiltott Szokratesz Papasztopuloszt kellett pótolni – 40 percen át kapura sem rúgott, és összesen egy lesgólra futotta erejéből az első félidőben.

Szünet után egy óriási védelmi hibát kihasználva szépítettek a görögök, a váratlan gól után pedig kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Fernando Santos tanítványai elszántan rohamoztak, és mezőnyfölényre tettek szert, de csak elvétve jelentettek veszélyt elöl, így nehéz helyzetből – két meccsen szerzett egy ponttal – várják a folytatást.

A három ponttal álló csehek legutóbb 1982 márciusában győzték le Görögországot.

Eredmény:

A csoport, 2. forduló:
Csehország-Görögország 2-1 (2-0)
Wroclaw, 41.106 néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)

gólszerzők: Jiracek (3.), Pilar (6.), illetve Gekasz (53.)
sárga lap: Rosicky (27.), Jiracek (36.), Kolar (66.), illetve Toroszidisz (34.), K. Papadopulosz (56.), Szalpingidisz (57.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik