Sport

Talmácsi végleg visszatér?

talmácsi (talmácsi gábor, )
talmácsi (talmácsi gábor, )

A magyar világbajnok hétvégén újra világbajnoki futamon szerzett pontot. Nyilatkozatából az olvasható ki, nem csak egyszeri alkalomról volt szó.

Talmácsi Gábor a Moto GP 125-ös kategóriájának 2007-es világbajnoka vasánap újra világbajnoki futamon motorozott. Igaz más versenyen – Superbike világbajnokság  -, más kategóriában – Supersport -, más motorral – Honda -, de mégis csak motorozott, és ha már ratjvonal mögé állt, rögtön pontot is szerzett. Talmácsi a cseh Lukas Peseket helyettesítette és izgalmas, fordulatos versenyen a Németh Balázs (12.) és Tóth Imre (13.) mögött a 15. helyen ért célba. A futamot a török Sofuoglu nyerte.

“A bemelegítő edzésen probléma volt a kuplunggal és a váltóval, illetve a motort is be kell állítani az én vezetési stílusomhoz, mivel még nagyon nem azt teszi, amit én szeretnék, de másfél év kihagyás után pozitív eredményként értékelem a mai versenyen elérteket” – adott gyors értékelést honlapján a magyar versenyző.

“Nagyon sajnálom, hogy elesett előttem a San Marinó-i versenyző. A motorom első kereke többször is nekiütközött, és attól tartottam, hogy nem fogom tudni elkerülni az esést, de húztam az első féket, és álltam a hátsó féken, így végül sikerült motoron maradnom. Ezt követően öten elmentek mellettem, de sikerült újra felvenni a ritmust, és végül pontszerzőként zártam életem első supersport versenyén. Sok munka vár még ránk, de továbbra is nagyon motivált vagyok. Köszönöm a csapatom munkáját és mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást!” – összegzett Talmácsi.

Az, hogy “sok munka vár még ránk” akár azt is jelentheti, hogy nem csak egyszeri kirándulás volt Talmácsi számára a hétvégi Supersport futam. Minden kiderül a következő, július 1-i spanyol futamon Aragonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik