Sport

Nagy László most megmutathatja

nagy lászló ingyenes (nagy lászló, ingyenes)
nagy lászló ingyenes (nagy lászló, ingyenes)

A férfi-kézilabdaválogatott vasárnap délután Veszprémben lép pályára a norvégek ellen a világbajnoki selejtező első mérkőzésén.

London még „messze” van,  férfi kéziseinkre komoly feladat vár még az ötkarikás játékok előtt, hiszen a 2013 januárjában rendezendő vb-részvételért Norvégia legjobbjait kell legyőzniük.

Azaz miközben még meg sem nyugodtak a hazai sportrajongói kedélyek

Nagy László

körül, máris óriási szükség lesz a magyar válogatott nagy visszatérőjének jó játékára. Ahogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány is hangsúlyozta, a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a válogatott.

 

 

Norvégia 2005 óta állandó szereplője a világbajnokságoknak. Nem sikerült viszont kiharcolniuk a szereplést a 2012-es olimpiai játékokra. Ez az egyik ok, amiért a norvég sajtó a magyarokat tartja a párharc esélyesének.  Míg az északiak a múlt héten rendezett felkészülési tornán kikaptak a fehérorosz és az orosz csapattól is, addig a magyarok legyőzték a világbajnoki és az olimpiai bajnoki címvédő francia csapatot januárban – emelték ki a norvég lapok. Biztató lehet nekünk az is, hogy kettős utolsó viadalát (a 2011-es vb csoportkörében) is a magyarok nyerték.

Nemcsak a magyar sajtó volt hangos Nagy László visszatérésétől, a norvégek külön nehézségként említik számukra, hogy az általuk szimplán világsztárként említett játékos újra a magyar csapatot erősíti. Mellette kitérnek a 41 éves Pérez Carlosra is, rámutatva, hogy félelmetes kihívás vár Norvégiára Veszprémben.

A magyarok nagyon jó tornát zártak Szerbiában, óriási tartalék van a csapatukban, Naggyal kiegészülve pedig még inkább. Nyilvánvalóan ő egymaga nem fog mérkőzést nyerni, de az átlövővel sokkal erősebb lesz a magyarok játéka – vélekedett Stian Vatne norvég válogatott játékos.

Ráadásul önmagában a helyszín sem kecsegtet sok reménnyel a számukra.

Veszprémben a legrosszabb és a legkeményebb játszani Európában, a csarnokban mindig meleg van, és mindig telt ház várja a csapatokat. De mi erre is felkészültünk” – emelte ki elszántságukat a Havard Tvedten norvég válogatott

A norvég esélyeken ront az is, hogy Börge Lund, egyik legjobb játékosuk hiába csatlakozott a kerethez, pályára még nem léphet vasárnap délután, azonban az oslói visszavágón már számíthat rá a szövetségi kapitány.

Sérülések nehezítik a magyar csapat helyzetét is, Iváncsik Tamás és Ilyés Ferenc felépülésére még várni kell, és nem játszhat az enyhe tüdőembóliával kezelt Milorad Krivokapic sem.

A norvégok azzal a céllal érkeztek, hogy minél szorosabb eredményt érjenek el idegenben, és hazai pályán pedig kiharcolhassák a kijutást a világbajnokságra. A magyar csapat ezzel ellentétben azért harcol majd, hogy minél nagyobb különbséggel diadalmaskodjon Veszprémben, és ezáltal több eséllyel utazzanak majd a norvég fővárosba a jövő szombati visszavágóra.

A vb-selejtező menetrendje

1. mérkőzés:
2012. június 10., 15:30, Veszprém: Magyarország-Norvégia (TV: m1, SportKlub)

Visszavágó:
2012. június 16., 19:10, Oslo: Norvégia-Magyarország (TV: Sport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik