Sport

Ezüst, és bronzérmek az Eb-ről

A Skóciában megrendezett shotokan karate Eb-n a Alba Shotokan DoJo SE versenyzői egy ezüst, és két bronzérmet szereztek.

A WUKF karate világszövetség 2012. Június 1.-3. között Skóciában, Irvine városában rendezte Európa-bajnokságát. A versenyen 38 nemzetközi szövetség több, mint 400 versenyzője vett részt. Az Alba Shotokan DOJO SE 2 versenyzőt és 1 bírót delegált a magyar csapatba.

A delegáció vezetője Rétlaki Gábor 6.Dan, nemzetközi főbíró, a Shotokan Dojok Szövetségének elnöke volt, míg a versenyzők Kordován Brigitta, Luput Tímea. Rétlaki Gábor még bíróként is részt vett az eseményen .

Rotációs csapat küzdelemben a lányokat a döntőbe jutás kapujában állították meg a belgák: kétszeri döntetlen után bírói döntéssel kikaptunk. Ez egyben azt is jelentette, hogy Kordován Brigitta és Luput Tímea részvételével megszereztük csapatunk első bronzérmét.

A csapat formagyakorlatok, valamint az egyéni és csapat küzdelmek következtek ezután. Formagyakorlatban a lányokat egy figyelmetlenségnek köszönhetően kizárták, így lemaradtak a döntőről. Csapat küzdelemben nagy izgalmak után azonban kvalifikálták magukat a vasárnapi fináléba.

Az egyéni küzdelemben Luput Tímeának jött ki jobban a lépés, csak a későbbi győztes román lánytól kapott ki, így bronzérmes lett. Kordován Brigitta számára rosszul indult a nap, a hotel lépcsőjén megbotlott, bedagadt a bokája és ez kihatott a teljesítményére is.

Női csapat küzdelemben ezúttal a belgák jobb napot fogtak ki, így Kordován Brigitta és Luput Tímea aktív közreműködésével ezüstérmet szereztünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik