Sport

Célkeresztben az Eb

A fehérvári karatékák még az idény elején járnak, de Kordován Brigitta személyében az Európa-bajnoki csapattaggal büszkélkedhetnek.

23. alkalommal rendezték meg Székesfehérváron február 26.-án, vasárnap a Vodafone Sportcsarnokban Magyarország legnagyobb harcművészeti gáláját. A Budo Fest főszervezője, lelke Rétlaki Gábor volt, aki az Alba Shotokan Dojo egyesületének elnöke, és hónapokon át azért dolgozott, hogy minél látványosabb, és színvonalasabb legyen ez a vasárnap délután. Az Alba Shotokan Dojo egyesületének sportolói évről-évre szállítják az érmeket különböző világversenyekről, és ezek a medáliák általában a legnemesebb fémből készültek…
Nem véletlenül büszke Rétlaki Gábor versenyzőire, akik között világbajnokot, valamint utánpótlás világbajnokokat, Eb-győzteseket is találhatunk. Többen ugyan már nem fehérvári színekben sportolnak, vagy visszavonultak, de a szakág szeretete a mai napig összeköti őket. Rétlaki 1988 óta foglalkozik a karatéval, míg az egyesület jogelődjével együtt 1997-ben alakult.
„A tavalyi év rendkívül sikeres volt számunkra, Fehérvár első karate világbajnoka a juniorkorú Kordován Brigitta lett a lignanói világeseményen, de a győri junior EB-n is aranyérmet szerzett. Amit lehetett azt ő elérte, mondhatjuk azt is, hogy ezek az eredmények feljogosítanak bennünket arra, hogy szakmailag bebizonyíthatjuk az érdeklődőknek, hogy akár a csúcsig is el tudjuk őket vezetni.” – hangsúlyozta a szakember. Idén ugyan két hónap is alig telt el az esztendőből, de már megmutatta magát a fehérvári klub Romániában, ahol a gyerekek a Mickey Mouse Kupán vettek részt. A felnőttek, pedig Kordovánnal képviseltették magukat New Yorkban, itt a magyar szakági szövetség csapott össze a vendéglátók csapatával. „Brigitta még nem volt igazán formában, mivel az alapozás kellős közepén vagyunk, így egy ezüst, és egy bronzérmet nyert, de már készülünk a versenyszezonra, amely márciusban indul Zalaszentgróton. Majd március második felében Szcsecsinbe utazunk a Polish Openre, itt tavaly is erős mezőny gyűlt össze, és ez a verseny szerves részét képezte a világbajnoki felkészülésünknek. Ott még voltak hibáink, de volt időnk korrigálni a vb előtt. Hasonló lesz idén is a helyzet számunkra, hiszen a június elején megrendezésre kerülő skóciai eb-re készülünk.” – tudtuk meg. Arra azonban felhívta a figyelmet a szakember, hogy a felkészülés időszakában komoly eredményt nem vár el csapatától, és most inkább a munka mennyiségi részénél tartanak. Egyelőre úgy tűnik, hogy Kordován képviseli a fehérvári színeket, míg a férfiak közül jelenleg nincs ilyen szintű versenyző, mivel, akik eredményesek voltak korábban, azok abbahagyták az aktív versenyzést, vagy bíráskodással, edzősködéssel foglalkoznak. Rétlaki Gábor elmondta, hogy a közeljövőben szeretnének egy saját, önálló edzőtermet nyitni, ahol nagyobb időintervallumban tudnának edzéseket tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik